Κ. Χαϊνάς για ΔΑΡΙΓΚ: «Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον Δήμο Χαλκιδέων» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Κ. Χαϊνάς για ΔΑΡΙΓΚ: «Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τον Δήμο Χαλκιδέων»

Κ. Χαϊνάς για ΔΑΡΙΓΚ: «Οι ευθύνες βαραίνουν  αποκλειστικά τον Δήμο Χαλκιδέων»
Ο Περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας, Κώστας Χαϊνάς για την εξέλιξη της υπόθεσης του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ...
 
"Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με το θέμα του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ και της κατάληξής του στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ, οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον Δήμο της Χαλκίδας. Και εξηγούμαι :

Στις 25 Νοεμβρίου 2014 συζητήθηκε το θέμα της ΔΑΡΙΓΚ στο Περιφερειακό Συμβουλίου και ομόφωνα επιβεβαιώσαμε την παλαιότερη απόφαση του ΠΣ για συμμετοχή στον πλειστηριασμό και διεκδίκηση του οικοπέδου σε συνεργασία με τον Δήμο της Χαλκίδας (κατά 50%). Από την πλευρά μας προτείναμε να εξουσιοδοτήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη κο Σπανό να συναντήσει το Δήμαρχο Χαλκίδας και να τον επιβεβαιώσει ότι το ΠΣ θα συμβάλει από κοινού με τον Δήμο ώστε να διεκδικήσουμε το οικόπεδο της ΔΑΡΙΓΚ.

Επειδή δεν υπήρξε αντίδραση από καμιά παράταξη του ΠΣ στην πρότασή μας, δημοσιεύουμε σχόλιο για την ΔΑΡΙΓΚ στις 27 Νοεμβρίου 2014, όπου κάνουμε κριτική ουσιαστικά γιατί η Περιφέρεια δεν αποφάσισε να ενεργοποιηθεί συγκεκριμένα για το θέμα, αφού η πρότασή μας για συνάντηση του αρμόδιου αντιπερειφερειάρχη κου Σπανού με τον Δήμαρχο Χαλκιδέων για κοινή δράση, δεν υποστηρίχθηκε από καμία πλευρά του ΠΣ, γιατί κάποιοι όπως έχω καταλάβει στο ΠΣ, ενδιαφέρονται περισσότερο να βγάζουμε ψηφίσματα και καταγγελίες, παρά να αντιμετωπίζουμε επί τοις ουσίας τα προβλήματα.

Την ίδια μέρα δηλαδή στις 27 Νοεμβρίου δέχομαι τηλεφώνημα από τον αντιπεριφερειάρχη κο Σπανό, ο οποίος με διαβεβαιώνει ότι από την πλευρά του δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να τον επιβεβαιώσει για την απόφαση του ΠΣ να διεκδικήσουμε από κοινού το οικόπεδο της ΔΑΡΙΓΚ.

Προς τιμήν του κου Σπανού στις 28 Νοεμβρίου 2014 συναντά τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, τον διαβεβαιώνει για την απόφαση του ΠΣ περί διεκδίκησης του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ από κοινού με τον Δήμο της Χαλκίδας και εκδίδουν κοινή ανακοίνωση.

Στην συνάντηση αυτή και μέσα από την ανακοίνωση διαφαίνεται, ότι ο Δήμος Χαλκίδας δεν θα έκανε κάτι για τα οικόπεδο, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία. Το θέμα δηλαδή είχε τελειώσει ήδη.

Όμως το επιχείρημα περί οικονομικής αδυναμίας δεν στέκει σε κανένα λογικό επιχείρημα, ιδιαίτερα εκ του αποτελέσματος. Ότι τελικά καταλήγει στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Γιατί μια Τράπεζα δεν αγοράζει οικόπεδα, αλλά χρηματοδοτεί επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους για να αγοράζουν τα οικόπεδα. Και ειδικά ένας Δήμος.

Με βάση τα χρηματοοιονομικά δεδομένα, δεν υπήρχε περίπτωση Τραπεζικός οργανισμός να αρνιόταν χρηματοδότηση του Δήμου για την αγορά του οικοπέδου της ΔΑΡΙΓΚ , μια έκταση 52 στρεμμάτων, που η προσημείωση ενός μέρους μόνο διασφάλιζε πλήρως την Τράπεζα. Να μην μιλήσουμε ότι μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 1,8 εκ. ευρώ. (το άλλο μισό θα συνεισέφερε η Περιφέρεια) τα οποία θα μπορούσε να διαθέσει ο Δήμος από τα διαθέσιμα του, αφού σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του π. Δημάρχου, ο Δήμος διέθετε αποθεματικά πάνω από 8 εκ., το οποίο δεν έχει διαψευσθεί από κανένα.

Άρα μοναδική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι ο Δήμος δεν επιθυμούσε να διεκδικήσει το οικόπεδο της ΔΑΡΙΓΚ, επικαλούμενος οικονομική δυσχέρεια. Τη συνέχεια θα την παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον όλοι."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA