Δημήτρης Τούσης: Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το «Ποτάμι» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δημήτρης Τούσης: Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το «Ποτάμι»

Δημήτρης Τούσης: Ποιος είναι ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας με το «Ποτάμι»
Ο νεαρός Δημήτρης Τούσης, ο οποίος κατάγεται από την Αθήνα, θα είναι υποψήφιος βουλευτής Εύβοια με το «Ποτάμι»...

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1983 (32 ετών), από τον Κων/νο Τούση και την Ευθυμία Μέργου.

Ο πατέρας του, Κων/νος Τούσης, ήταν απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με καταγωγή από τον Αυλώνα Αττικής, ενώ η μητέρα μου Ευθυμία Μέργου ασχολήθηκε με την οικογένεια και κατάγεται από το Βασιλικό - Χαλκίδος (μέλος αγροτικής οικογενείας).

Παρακολούθησε τις βασικές του σπουδές στο Βασιλικό - Χαλκίδος (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), όπου τις ολοκλήρωσε το 2001.

Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς την Οικονομική Επιστήμη, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του εντός (4) ετών με βαθμό πτυχίου 7,91 (Λίαν Καλώς), ενώ παράλληλα εργαζόταν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στo κατάστημα Oxford Company του Πειραιά ως πωλητής και σε Ναυτιλιακή εταιρεία το 2004, στον Πειραιά, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.


Επίσης αυτή την περίοδο ήταν Αντιπρόεδρος στην ιστορική ομάδα του Πειραιά, τον Εθνικό (στο Γυναικείο Τμήμα Μπάσκετ).

Τον κάλεσαν ως επιλαχόντα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού, όμως επέλεξε να ασχοληθεί με την Οικονομική Επιστήμη και το ελεύθερο επάγγελμα.

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο Στρατό Ξηράς και στο Σώμα Υλικού Πολέμου, όπου στις άδειες του εργαζόταν σε Λογιστικό Γραφείο στο Βασιλικό, εργάζεται από το έτος 2007 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου (Προκόπι), ως Οικονομολόγος και Γραμματέας του Δ.Σ. στα γραφεία του Προσκυνήματος στη Χαλκίδα.
 

Παράλληλα με την εργασία του, για (2) έτη με καθημερινή παρακολούθηση, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το έτος 2013, στη Σχολή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, στο Τμήμα Πληροφορικής, με βαθμό 8,99 (Άριστα), με ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, ενώ παράλληλα ήταν εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, μακριά από τις κομματικές παρατάξεις.

Είναι μέλος σε αρκετές εθελοντικές ομάδες και συλλόγους με συμμετοχή σε δράσεις διαφόρων κέντρων, για αστέγους κτλ στην τοπική κοινωνία.

Με την πολιτική ασχολείται για πρώτη φορά, ενώ είναι εθελοντής στο Ποτάμι από την ίδρυσή του, μέλος της Πανελλήνιας Επιτροπής και Κεντρικός Συντονιστής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το ιδρυτικό συνέδριο του κινήματος στο Λαύριο.

-Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως Οικονομολόγος και ως Λογιστής - Φοροτεχνικός (Β’ Τάξης).

-Έχει δυο αδέρφια τον Σωκράτη Τούση (επιχειρηματία) και τον Γεώργιο Τούση (Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA