Ποτάμι: Η τοποθέτηση του Κώστα Χαϊνά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ποτάμι: Η τοποθέτηση του Κώστα Χαϊνά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Ποτάμι: Η τοποθέτηση του Κώστα Χαϊνά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας
Ο Κώστας Χαϊνάς ήταν από τους ελάχιστους υποψήφιους βουλευτές της Εύβοιας που έδωσε το παρών στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας...

Στην συνεδρίαση της 14ης Ιανουαρίου του ΠΣ Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε ο ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι, Κώστας Χαϊνάς, ο οποίος συζήτησε και κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για τα εξής θέματα :

1. Για το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ

Υποστηρίξαμε την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας στο κτίριο της ΜΕΡΥΠ (Μεραρχία Υποστήριξης) στη Λαμία που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η Περιφέρεια από την μετεγκατάσταση αυτή θα εξοικονομήσει πάνω από 400.000 ευρώ ετησίως. Τα πλεονεκτήματα θα είναι σημαντικά αφού θα συγκεντρωθούν σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας σε ένα κτίριο και θα μπορεί να λειτουργεί ως Διοικητήριο.


Η έκταση (11 περίπου στρέμματα) είναι σημαντική και θα πρέπει να έχουμε ως προσανατολισμό και στόχο την διεκδίκηση του χώρου στο μέλλον, ώστε να αποτελέσει μετά τις κατάλληλες επεκτάσεις και εργασίες εκσυγχρονισμού, το μελλοντικό διοικητήριο της Περιφέρειας, διαθέτοντας τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν σε παραγωγικότερους τομείς.

Μάλιστα προτείναμε η περίπτωση της ΜΕΡΥΠ να μελετηθεί και για ανάλογες περιπτώσεις στην Περιφέρεια, όπως για παράδειγμα στην Χαλκίδα (Σχολή Πεζικού, Τάγμα πεζοναυτών), όπου το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει στην ιδιοκτησία του κτίρια, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση για την φιλοξενία των υπηρεσιών τους, εξοικονομώντας τεράστια ποσά που δίνουμε σήμερα σε μισθώματα.

2. Για το θέμα των Αναπτυξιακών εταιρών της Περιφέρειας

Προτείναμε να δούμε μετά από σχετική μελέτη την ενοποίηση των Αναπτυξιακών Εταιριών σε μία και ενιαία για όλη την Περιφέρεια. Η ενοποίηση των αναπτυξιακών εταιριών όχι μόνο θα εξοικονομήσει πόρους, αλλά θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το κατάλληλο εργαλείο αναπτυξιακής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας.


Σήμερα επικρατούν τοπικισμοί και ενδοπεριφερειακοί ανταγωνισμοί, οι οποίοι εμποδίζουν την ολιστική αντιμετώπιση των αναπτυξιακών προβλημάτων της Περιφέρειας.

Μία και ενιαία Αναπτυξιακή Εταιρία θα στελεχωθεί από τους καλύτερους τεχνοκράτες της Περιφέρειας με αξιοκρατία και θα μπορέσουμε να θέσουμε προτεραιότητες και ιεραρχήσεις προς όφελος όλων των Περιφερειακών ενοτήτων και στο τέλος που όφελος της Περιφέρειας και της ανάπτυξης περιφερειακής συνείδησης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA