Συγκίνηση στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού - "Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους" - Όλες οι εξαγγελίες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Συγκίνηση στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού - "Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους" - Όλες οι εξαγγελίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού - "Είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού και θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους" - Όλες οι εξαγγελίες (ΒΙΝΤΕΟ)
Εν μέσω χειροκροτημάτων ανέβηκε στο βήμα ο Πρωθουπουργός Αλέξης Τσίπρας - Αφού ανέλυσε το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και έστειλε μηνύματα στο εξωτερικό, ο πρωθυπουργός βούρκωσε και με "σπασμένη" από τη συγκίνηση φωνή ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών που ψήφισαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». με αυτήν τη φράση και φανερά συγκινημένος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε (και έκλεισε) μια ιστορική ομιλία.

ΒΙΝΤΕΟ

"Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε και να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη και θα δημιουγρεί ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας που είναι αναγκαία για τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επενδύσεις", είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. 

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ εντός του 2015, και την αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Προανήγγειλε αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της φορολογικής διοίκησης και ρυθμίσεις 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Ταμεία και εφορία. Παράλληλα αναφέρθηκε στην κατάργηση των οφειλών προς το Δημόσιο ως διαρκές αδίκημα.

Αναφέρθηκε στην σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ έως το 2016, στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της διαιτησίας. Επίσης αναφέρθηκε στην εφαρμογή ενός ισχυρού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά τόνισε ότι «δεν ξεπουλάμε δίκτυα και υποδομές και φυσικό πλούτο της χώρας μας.


Άλλο η αξιοποίηση και άλλο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας»

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ και για την αδειοδότηση των ΜΜΕ

Με νόμο, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή σκοπεύει η νέα κυβέρνηση να επανασυστήσει την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε, το κλείσιμο της οποίας συντελέστηκε και τυπικά στις 11 Ιουλίου του 2013.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επανασύσταση της ΕΡΤ θα γίνει από μηδενική βάση και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση προχωρά σε διαγωνισμό για ανοιχτή αδειοδότηση για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα στο σύνολό τους. Όπως ανέφερε, θα ελεγχθεί και ο μηχανισμός σύνδεσης των τραπεζών με τα ΜΜΕ.

Στόχος, όπως είπε, είναι να σταματήσει η διαδικασία αδιαφανών χρηματοδοτήσεων (θαλασσοδάνεια) προς ευνοημένους επιχειρηματίες, όπου περιλαμβάνονται και τα ΜΜΕ.


Με βουρκωμένα μάτια και τη φωνή του "σπάει" από τη συγκίνηση, ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο για τη στήριξη ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του για να δώσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να ξανακερδηθεί, όπως είπε "η περηφάνια και η χαμένη αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της πατρίδας" 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA