Πανούσης: «Θα διαλύσω τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE
 

Πανούσης: «Θα διαλύσω τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ»

Πανούσης: «Θα διαλύσω τους θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ»
«Αν υπάρχουν θύλακες της Χρυσής Αυγής ή οποιασδήποτε ακραίας πολιτικής αντίληψης ή και θύλακες διαφθοράς, παρακαλώ να αυτοδιαλυθούν. Γιατί, εάν δεν αυτοδιαλυθούν, θα τους διαλύσω» αναφέρει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης ερωτηθείς περί σχέσεων της ΧΑ με την ΕΛΑΣ.

Σε συνέντευξή του στη Real News ο κ. Πανούσης τάσσεται εκ νέου υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ' σημειώνοντας ότι «δεν ωφελούν σε τίποτα».

Το ερώτημα είναι -όπως λέει ο ίδιος- ποιος ελέγχει τις υπάρχουσες φυλακές. Σημειώνει: «Τις φυλακές τύπου Β', όπου υπάρχουν σκληροί εγκληματίες, οι καταδικασμένοι για νεοτρομοκρατία, ποιοι τις ελέγχουν; Αυτοί ελέγχουν τους φύλακες ή οι φύλακες ελέγχουν αυτούς; Το κράτος, δηλαδή, ελέγχει την τρομοκρατία ή η τρομοκρατία το κράτος;».

Εκτιμά ότι ώς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα βρίσκονται στον δρόμο 1.200 - 1.500 αστυνομικοί, που έως τώρα φρουρούσαν δημόσια πρόσωπα. Όπως λέει, «οι 700 έχουν επιστρέψει», έπειτα από εξέταση των φακέλων, ενώ ακολουθούν επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και δημοσιογράφοι.

Διακηρύσσει το τέλος των επιχειρήσεων-σκούπα, λέγοντας ότι «με τη σκούπα σκουπίζεις σκουπίδια και οι άνθρωποι δεν είναι σκουπίδια».

Για την Αριστερά τονίζει πως «πολύ δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι άλλο κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ». Τέλος, για τον πρωθυπουργό σημειώνει πως «έχει στρατηγική σκέψη σε πολλά πράγματα και κινείται χωρίς να έχει συμπλέγματα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA