Ο Παναγιώτης Σίμωσης στο Real FM | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο Παναγιώτης Σίμωσης στο Real FM

Ο Παναγιώτης Σίμωσης στο Real FM
Συνέντευξη έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας, Παναγιώτης Σίμωσης στον Ραδιοφωνικό Σταθμό REAL FM που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, σχετικά με την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών...

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, Παναγιώτης Σίμωσης παραχώρησε συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό REAL FM, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τις πάγιες θέσεις του Επιχειρηματικού κόσμου, που αφορούν στην ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών.

Σημείωσε ότι, η ρύθμιση των 100 δόσεων δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και πρότεινε:

Ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών- πάγωμα των ληξιπροθέσμων εωσότου η ελληνική οικονομία μπει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και πληρωμή μόνον των τρεχουσών.

Να δοθούν κίνητρα, για εκείνους που μπορούν να πληρώνουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως διαγραφή προστίμων προσαυξήσεων, κλπ. ή ακόμα και κούρεμα.

Αποδέσμευση της υποχρέωσης καταβολής του ποσού που αφορούσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα έτη που δεν καταβάλλονταν εισφορές.

Να γίνει γενναίο κούρεμα όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, από υπερχρεώσεις που έχουν βάλει οι τράπεζες, μακροπρόθεσμη ρύθμιση και περίοδο χάριτος ώστε να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να αποπληρώνουν.

Νέο αναπτυξιακό μοντέλο με έμφαση στον πρωτογενή τομέα ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί και ίδρυση Γεωργικού τμήματος στα υφιστάμενα Επιμελητήρια.

Δημιουργία νέου οικονομικού περιβάλλοντος, με εφαρμογή ενός απλού, δίκαιου, και μόνιμα σταθερού φορολογικού νομοσχέδιου που θα στοχεύει στην ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δημιουργία Επενδυτικής Τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενίσχυση της ρευστότητας.

Εκ κατακλείδι, τόνισε ότι τα εισπρακτικά μέτρα που εφαρμόστηκαν, έχουν οδηγήσει στα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα διότι στερούνται ρεαλισμού και είναι πλήρως αποκομμένα από την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα καταλήγοντας ότι  επιχειρηματικός κόσμος χρειάζεται άμεσα μέτρα ανακούφισης και ότι ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας χωρίς τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει.


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA