Τσίπρας: «Δίνουμε αγώνα για εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Τσίπρας: «Δίνουμε αγώνα για εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας»

Τσίπρας: «Δίνουμε αγώνα για εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας»
Στις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας και στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ενδυναμωθεί η συνεργασία των δύο χωρών, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην τελετή υποδοχής του κινέζικου στόλου στον Πειραιά... 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, χαρακτήρισε την Ελλάδα κύρια πύλη εισόδου των προϊόντων της Κίνας στην Ευρώπη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν κι άλλα περιθώρια για την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρώ, ειδικά στους τομείς των μεταφορών και των σιδηροδρομικών συνδέσεων.

Σημείωσε, παράλληλα, ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να διερυνθεί ακόμη περισσότερο σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και ο πολιτισμούς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “οι σχέσεις μας δεν μπορούν να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα αν δεν ενισχυθούν οι πολιτιστικοί δεσμοί”.

"Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντα στήριγμα για τον κινεζικό λαό, όταν αυτός το έχει ανάγκη" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που πρόσθεσε πως "η συνεργασία των δύο λαών στη θάλασσα αποτελεί βάση για τις δύο χώρες".

Έλληνες και Κινέζοι είναι δύο λαοί που με αξιοπρέπεια και αγώνες μπορούν να συνδέσουν τη διαδρομή τους, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα που δίνει σήμερα ο ελληνικός λαός “για την εδραίωση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα”.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA