Η απάντηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την επίθεση χάκερ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Η απάντηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την επίθεση χάκερ

Η απάντηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη για την επίθεση χάκερ
Θύμα χάκερ έπεσε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, καθώς "χτύπησαν" το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του και στέλνουν μήνυμα ότι βρίσκεται στο εξωτερικό, έχασε την τσάντα και τα χρήματά του και δεν έχει για να επιστρέψει. Γι΄αυτό το λόγο, όπως αναφέρουν, χρειάζεται 1750 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας Προστασίας του Πολίτη σε δήλωσή του απαντά: 

"Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
 

Αν έχετε λάβει ή αν λάβετε e-mail δήθεν από τον ηλεκτρονικό μου λογαριασμό, στο οποίο αναφέρεται ότι έχω πέσει θύμα κλοπής, κατά τη διάρκεια ταξιδιού μου στο Ναϊρόμπι της Κένυα και ζητώ οικονομική βοήθεια, παρακαλώ να το αγνοήσετε.
 

Πρόκειται για ηλεκτρονικό μήνυμα με απατηλό περιεχόμενο που επιδιώκει την εξαπάτηση των χρηστών του διαδικτύου και για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
 

Με την ευκαιρία στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. μπορείτε να ενημερωθείτε και για άλλες μορφές διαδικτυακής απάτης που συναντώνται συχνά, ενώ τα στοιχεία επικοινωνίας με την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για παροχή πληροφοριών ή την καταγγελία παράνομων/επίμεμπτων διαδικτυακών ενεργειών είναι ο τηλεφωνικός αριθμός 11188 και το e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr.
 

Εγώ πάντως παραμένω στη χώρα, εργαζόμενος στο γραφείο μου.
 

Δημήτρης Αναγνωστάκης".

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA