Απίστευτο: Μπλεξίματα για ένα λεπτό του ευρώ - Το χρέος στην εφορία έκανε τη ζωή του δύσκολη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Απίστευτο: Μπλεξίματα για ένα λεπτό του ευρώ - Το χρέος στην εφορία έκανε τη ζωή του δύσκολη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο: Μπλεξίματα για ένα λεπτό του ευρώ - Το χρέος στην εφορία έκανε τη ζωή του δύσκολη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)Μπορεί ένα λεπτό του ευρώ να έχει αξία; Για την εφορία έχει και μάλιστα μεγάλη. Τόσο που δεν επέτρεπε σε έναν ελεύθερο επαγγελματία στον Πύργο, να πάρει φορολογική ενημερότητα...

Ο Κώστας Αθανασόπουλος υδραυλικός στην ηλειακή πρωτεύουσα, περίμενε ενάμιση μήνα για να εξυπηρετηθεί, όμως υπήρχαν απροσδόκητα εμπόδια.
Απίστευτο: Μπλεξίματα για ένα λεπτό του ευρώ - Το χρέος στην εφορία έκανε τη ζωή του δύσκολη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία του Πύργου, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα φανέρωνε πως υπάρχει σημαντική οφειλή του ενός λεπτού του ευρώ, η οποία στην πάροδο του χρόνου, από το 2013 έως και σήμερα, είχε αυξηθεί κατά πεντακόσια τοις εκατό και είχε φτάσει στο ποσό των πέντε λεπτών του ευρώ.

ΒΙΝΤΕΟ
«Επί ένα μήνα προσπαθούσα να βγάλω φορολογική ενημερότητα» ο κ. Αθανασόπουλος. «Και ο λογιστής μου το ίδιο. Κάποια στιγμή που πιέστηκα, πήγα στο λογιστή και είδε πως χρωστάω στην Εφορία ένα ποσό. Ψάξαμε και βρήκαμε πως το χρέος μου ήταν ένα λεπτό του ευρώ και με την προσαύξηση έγινε πέντε λεπτά του ευρώ.

Ρώτησα αν είναι δυνατόν να μη μου δίνουν φορολογική ενημερότητα, από τη στιγμή που δεν χρωστάω τίποτα, και μας έχουν «ξεματώσει» όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μας χαρακτηρίζουν «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας; Ο λογιστής έβγαλε τον κωδικό και πήγα στην τράπεζα για να πληρώσω αυτό το σεβαστό ποσό και να σώσω την οικονομία της χώρας μας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA