Ο προκλητικός Σίμος Κεδίκογλου κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ο προκλητικός Σίμος Κεδίκογλου κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο προκλητικός Σίμος Κεδίκογλου κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑΣτην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννης Ντσούνο και ο Χρήστο Κούτρα ήταν καλεσμένος ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.
Κεδίκογλου: Φοβάμαι ότι όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.

Έχουμε ένα μήνα, το Μάρτιο, μέσα στον οποίο θα πρέπει να εξευρεθούνε πάνω από 3,5 δις ευρώ. Είναι 1,5 δις μισθοί και συντάξεις και είναι 3,5 δις οι υποχρεώσεις μας εκ των οποίων τα 2,6 – 2,7 δις πρέπει να πληρωθούνε: 800 εκατ. από τα έντοκα γραμμάτια βρίσκονται σε τράπεζες θα ανακυκλωθούνε, αλλά άλλα 800 εκατ. είναι σε ιδιώτες επενδυτές που δεν σκοπεύουν να πάρουν από τα καινούργια έντοκα. Συνεπώς ένα εύλογο ερώτημα είναι που θα βρεθούν αυτά τα λεφτά.

Οι λεονταρισμοί για να χρησιμοποιήσω μία επιεική έκφραση δεν λύνουνε τέτοια προβλήματα. Και θέλω να επισημάνω ότι πολλές από τις λύσεις που σκέφτονται, άκουγα να λέτε για τους βαμβακοπαραγωγούς, αυτά τα 250 εκατομμύρια δεν μπορούνε να τα πάρουνε. Υπάρχουν προβλήματα με την τράπεζα Πειραιώς.

Ντσούνος : Αυτά τα χρήματα χάθηκαν

Κεδίκογλου: Δεν μπορείς να τα πάρεις και να τα δώσεις αλλού. Αυτές οι αλχημείες του μαθητευόμενου μάγου μίκυ μαους, το είχα πει και παλαιότερα σε εκπομπή σας, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Έχουμε μία παραγωγική κατάρρευση της χώρας. Με πάρα πολλά προβλήματα και θυσίες καταφέραμε να μπει η οικονομία σε μια τροχιά ανάπτυξης και τώρα την συρρικνώνουν ξανά. Πρώτα απ’ όλα διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, δεν γίνονται απειλώντας και βρίζοντας αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι απεμπολώντας όλες σου τις συμμαχίες.


Η Ελλάδα για πρώτη φορά βρέθηκε να έχει απέναντί της όλες τις χώρες. Κοιτάξτε με τον κ.Σόιμπλε επιλέξανε ένα λάθος μετάφρασης για να κάνουν προσωπική επίθεση εναντίον του αντί να ελέγξουν πρώτα το πρωτότυπο κείμενο τι είχε πει ακριβώς ο κ. Σόιμπλε. Αλλά σας ξαναλέω βρέθηκε η Ελλάδα για πρώτη φορά στα χρονικά να έχει απέναντί της όλους τους εταίρους της συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Ερώτηση: Απαντήστε, αν είστε εκπρόσωπος του Σόιμπλε, καταρχήν αν βλέπετε τρίτο μνημόνιο και αν με την κατάσταση που περιγράψατε στην οικονομία βλέπετε να γίνεται κάποια καταστροφή όπως έλεγε η ΝΔ και προεκλογικά;

Κεδίκογλου: Εγώ επειδή δεν έχω πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα και με τη λογική θέλω να επισημάνω μερικά πράγματα. Πρώτα απ’ όλα ακούσαμε την έκφραση πόλεμος. Νομίζω ότι είναι λάθος προσέγγιση αλλά αντανακλά την όλη νοοτροπία που έχει επιδείξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.


Προσέξτε υποτίθεται ότι προσπαθούμε να πετύχουμε μία συμφωνία με τους δανειστές και πραγματικά εύχομαι κ. Λεουτσάκο να πετύχετε μία καλύτερη συμφωνία. Αναρωτιέμαι πώς θα πετύχετε συμφωνία όταν φανατίζετε το εσωτερικό μέτωπο, την κοινή γνώμη με δηλώσεις εμπρηστικές και …

Λεουτσάκος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) : καμία εμπρηστική

Κεδίκογλου: το Κούγκι δεν είναι εμπρηστική δήλωση;

Λεουτσάκος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): αυτό να το πείτε στον κ. Καμμένο

Κεδίκογλου: Δικός σας εταίρος είναι…

Λεουτσάκος(βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): το είπε σε σχήμα λόγου…

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA