ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι αντιδρούν οι Αθηναίοι σε μια ρατσιστική επίθεση | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι αντιδρούν οι Αθηναίοι σε μια ρατσιστική επίθεση

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι αντιδρούν οι Αθηναίοι σε μια ρατσιστική επίθεση
Ένας αλλοδαπός, που μοιάζει με υπήκοο ασιατικής χώρας, κάθεται σε στάση λεωφορείου κοντά στο σταθμό του μετρό “Συγγρού – Φιξ”. Μαζί του περιμένουν και άλλοι άνθρωποι. Ένας από αυτούς του επιτίθεται φραστικά, λέγοντάς του να σηκωθεί “για να καθίσει κάποιος Έλληνας”.

Αν και υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά, ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος που επιτίθεται στον αλλοδαπό είναι... ηθοποιός, όπως και το “θύμα” που κατάγεται από το Μπαγκλαντές.

ΒΙΝΤΕΟ
Οι δύο άνδρες συμμετέχουν στο πείραμα της Action Aid για το αν οι Έλληνες είναι ρατσιστές και πώς αντιδρούν στα φαινόμενα ρατσιστικής λεκτικής βίας.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, ο “Έλληνας” επιτίθεται λεκτικά στον “αλλοδαπό” με φράσεις όπως “είχες και στη χώρα σου παγκάκι;”, “σήκω πάνω ρε παλιοβρωμιάρη”, “σήκω να καθίσει κανένας άνθρωπος, κανένας Έλληνας”.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται 22 φορές σε οκτώ ώρες και συνολικά από πλευράς ανυποψίαστων για το πείραμα πολιτών, μετέχουν περί τα 200 άτομα.

Το αποτέλεσμα; Τέσσερις φορές οι παρευρισκόμενοι αδιαφορούν, δύο τάσσονται υπέρ του “θύτη” της ρατσιστικής επίθεσης, 15 φορές οι πολίτες υπερασπίζονται το “θύμα” ενώ μια φορά παρατηρήθηκαν παράλληλα και οι δύο αντιδράσεις.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA