Χαλκίδα: Ξεκινούν την Τρίτη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου - Δείτε το πρόγραμμα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Ξεκινούν την Τρίτη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου - Δείτε το πρόγραμμα

Χαλκίδα: Ξεκινούν την Τρίτη οι επετειακές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου - Δείτε το πρόγραμμα
Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Χαλκίδας...

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
 

Α. ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, όλων των σπιτιών της πόλης και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από τις 08:00 το πρωί 24ης Μαρτίου 2015 μέχρι την δύση του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2015 με τη φροντίδα των αρμοδίων Αρχών.
 

Ώρα 08:00. Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών από τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκίδας.
 

Ώρα 11:00. Εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικές με το νόημα της ημέρας, στα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Προσκύνημα σπουδαστών, μαθητών, προσκόπων και οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων, προσερχόμενων με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές, Βαθμοφόρους. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.
 

Ώρα 17:30. Υποστολή της σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, όπως και κατά την Έπαρση. Φωταγώγηση της πόλης, των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι.
 

Β. ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
Ώρα 07:30. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών και η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίζει στους δρόμους της πόλης, θριαμβευτικά, πατριωτικούς ύμνου και τραγούδια.
 

Ώρα 09:30. Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων και απόδοση τιμών. Η τιμητική πομπή της Σημαίας θα σχηματιστεί στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας την 09:00 ώρα με κεφαλή προς την πλατεία του Ηρώου των Πεσόντων και θα αποτελείται από: α) Τρεις (3) τροχονόμους της Α.Δ. Ευβοίας, β) Τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας, γ) Τέσσερις (4) εκπροσώπους του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας οι οποίοι θα κρατούν την προς έπαρση Σημαία από τα άκρα της σε οριζόντια θέση, δ) Αντιπροσωπείες εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και ε) Στρατιωτικό άγημα, αποτελούμενο από Διμοιρία 24 ανδρών.
 

Ώρα 10:50. Ολοκλήρωση προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για τη Δοξολογία.
 

Ώρα 11:00. Επίσημη Δοξολογία στο Ναό στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κκ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
 

Ώρα 11:30. Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, τον Δήμαρχο Χαλκίδας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Ευβοίας, τον Λιμενάρχη Χαλκίδας, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Ευβοίας, τον Πρόεδρο Εθνικού Συνδέσμου Αναπήρων- Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξ/κών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Έφεδρων Αξ/κών, τον Πρόεδρο Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκίδας.
 

Ώρα 12:15. Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, κατά το μήκος της Λεωφόρου Βουδούρη, των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, των σπουδαστών, των μαθητών Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, των προσκόπων και των οδηγών κάτω από την εποπτεία του Διευθυντή Φυσικής Αγωγής που θα πλαισιώνεται από έναν καθηγητή φυσικής αγωγής και ένα δάσκαλο.
 

Ώρα 18:30. Υποστολή Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων, όπως και στην Έπαρση.
 

Γ. Τελετάρχης ορίζεται η υπάλληλος ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Στις εορταστικές εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:
Ο Λαός της πόλης.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομος.
Ο κ. Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ο κ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Οι κ.κ. Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του Νομού.
Οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών.
Οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Ο κ. Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου.
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς.
Ο κ. Δήμαρχος Χαλκιδέων.
Η κ. Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Στ.Ε.
Ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας.
Ο κ. Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Ο κ. Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου.
Οι κ.κ. Πρωτοδίκες.
Οι κ.κ. Αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών.
Οι κ.κ. Πρωτοδίκες Διοικητικού Πρωτοδικείου.
Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας
.Οι κ.κ. Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, Ειρηνοδίκες, Πταισματοδίκες, Συμβολαιογράφοι, Διοικητικά Συμβούλια, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών – Τραπεζών και ο κ. Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένων κατά ιεραρχική τάξη.
Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος εν ενεργεία και εν αποστρατεία, με στολή κατά ιεραρχική τάξη.
Ο κ. Πρόεδρος Παραρτήματος Αποστράτων Αξιωματικών.
Οι κ.κ. Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.
Οι κ.κ. Πρόεδροι Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Οι κ.κ. Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών.
Οι κ.κ Πρόεδροι και τα Δ.Σ. του Ιατρικού - Φαρμακευτικού Συλλόγου, Επιστημονικών Συλλόγων, Εκπολιτιστικών Συλλόγων και Λογοτεχνικών Σωματείων.
Οι κ.κ. Πρόεδροι και τα Δ.Σ. του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού και Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Ένωσης Αγροτικών Δασικών Συνεταιρισμών, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών, του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, του Εμπορικού Συλλόγου και των λοιπών Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων.
Ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας.
Το Προεδρείο της Ισραηλιτικής Κοινότητας.
Οι Προξενικοί Πράκτορες Ξένων Κρατών.
Οι κ.κ. Εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.     

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA