Παρασκευόπουλος: «Η πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παρασκευόπουλος: «Η πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό»

Παρασκευόπουλος: «Η πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό»
Δείτε τις δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου για τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού...

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύθηκε επίσης για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να κρατούνται άνθρωποι με βαριά αναπηρία ή ασθένεια σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

“Ο Σάββας Ξηρός έχει αναπηρία 98% με βάση γνωματεύσεις γιατρών του Ι.Κ.Α., και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα” απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε πως αυτή “η ρύθμιση θα υπάρχει εσαεί και για άλλους ανθρώπους που θα είναι σε αυτή την κατάσταση” και δεν είναι φωτογραφική για τον κ. Ξηρό.


Να ληφθεί υπ’ όψιν το βιογραφικό του Σ. Ξηρού - έχετε δίκιο ότι αυτοτραυματίστηκε – όμως έχει σοβαρή πάθηση οφθαλμών και με βάση έκθεση Ιουλίου 2014 κατέληξε να είναι τυφλός. Αυτό σημαίνει ότι η δράση της πολιτείας τον τύφλωσε! Αυτό δεν το θέλουμε. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Η οικουμένη όλη δεν θέλει την σωματική ποινή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA