Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Την παρουσία της στα μπαράζ για την άνοδο στην Α'Εθνική το καλοκαίρι εξασφάλισε και μαθηματικά η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας μετά την άνετη νίκη που πέτυχε εναντίον του "ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί" με σκορ 7,5-2,5...

Μετά λοιπόν τη νίκη επί της Ευβοϊκής την προηγούμενη εβδομάδα, οι παίκτες έκαναν το καθήκον τους απέναντι στο "ΑΕΚ Άβαξ και Πεσσοί" και πλέον μπορούν να ονειρεύονται ξανά ύστερα από 4 χρόνια την Α'Εθνική. 
Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Το ματς:
Παρά την απουσία του μεγάλου αστεριού, Κουρούση Επαμεινώνδα, (ο Ρηγόπουλος αγωνίσθηκε κανονικά), η ομάδα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες στις ανδρικές σκακιέρες όπου και επικράτησε με επιμέρους σκορ 3-1 (Ρηγόπουλος Αλέξανδρος, Τσουνής Σεραφείμ, Αλμαλής Νικόλαος τις νίκες).


Απρόσμενη και συνάμα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η ολοκληρωτική νίκη στις γυναίκες/νεάνιδες με το εντυπωσιακό επιμέρους 3-0 (Δούκα, Ισμίρογλου, Παπαχρήστου ) αν λάβουμε υπόψη ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί το διαχρονικό αδύνατο σημείο της ομάδας.

Τέλος, στους νέους/εφήβους υπήρξε ισόπαλο επιμέρους σκορ 1,5-1,5 σε 3 πολύ ενδιαφέρουσες παρτίδες (Ντόβρος τη νίκη, Παπακωνσταντίνου ισοπαλία) και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 7,5-2,5 για την ομάδα όπου εξασφάλισε και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα μπαράζ για την Α'Εθνική (ακόμη και σε περίπτωση ήττας με την αδύναμη Κάρυστο υπερτερούμε στην ισοβαθμία με την Ευβοϊκή εξαιτίας του μεταξύ μας παιχνιδιού).

Στα μπαράζ θα αγωνιστούν με το νικητή του άλλου ομίλου που όπως όλα δείχνουν θα είναι η Λιβαδειά, μία παραδοσιακή δύναμη της περιοχής. 
Στα μπαράζ για την Α' Εθνική η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Τις νίκες πέτυχαν οι Ρηγόπουλος Αλέξανδρος, Τσουνής Σεραφείμ, Αλμαλής Νικόλαος, Δούκα Χριστίνα, Ισμίρογλου Βασιλική, Παπαχρήστου Ιωάννα, Ντόβρος Χρήστος και ισοπαλία ο Παπακωνσταντίνου Γεώργιος.

Αρχηγός για την ομάδα όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν ο Ρηγόπουλος Αλέξανδρος.

Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθεί το μπαράζ και το κύπελλο, που είναι οι δύο βασικοί στόχοι για φέτος, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Σκακιστικής Ακαδημίας, των σκακιστών και των σκακιστριών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA