Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 από τις 08:00 έως τις 14:30 διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Χημείο – Ειδική αίθουσα Προβολών & Σεμιναρίων του 4ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ειδικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από Εκπαιδευτές - Διασώστες του ΕΚΑΒ του Τομέα Χαλκίδας. Είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι το ΕΚΑΒ υλοποιεί για πρώτη φορά με αφετηρία το 4ο Γυμνάσιο Χαλκίδας τέτοιου είδους σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στην πόλη μας.

Το συγκεκριμένο υλοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων Καθηγητών του σχολείου προς το Τμήμα του ΕΚΑΒ της Χαλκίδας. Αν και ήταν προγραμματισμένη τέτοιου είδους ενέργεια από την αρχή του σχολικού έτους, αυτή υλοποιήθηκε με άμεση προτεραιότητα ειδικά μετά από ένα περιστατικό που συνέβη στο σχολείο στις αρχές Φεβρουαρίου όπου η ενημέρωση κρίθηκε επιτακτική. Το ΕΚΑΒ αντέδρασε άμεσα και ύστερα από συνεννόηση καθορίσθηκε η ημέρα υλοποίησης αυτού.  
Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Σεμινάρια πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας (ΦΩΤΟ)
Ως υπεύθυνος υλοποίησης εκ μέρους του ΕΚΑΒ ήταν ο Τριάντης Γεώργιος με επιπλέον Εκπαιδευτές τους Κατόπη Ελευθέριο και Σαγανά Θωμά. Οι Θεματικές ενότητες περιελάμβαναν, Υποστήριξη Λειτουργίας Πνευμόνων και καρδιάς - Τραυματισμοί – Παθολογικές καταστάσεις – αντιμετώπιση περιστατικών. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου έγιναν διαλέξεις για τα ανωτέρω θέματα (θεωρητικό σκέλος) αλλά και επίδειξη – εφαρμογή αυτών (πρακτική) από τους εκπαιδευτές εν αρχή και στην συνέχεια από τους καθηγητές. 

Πιο αναλυτικά διδάχτηκαν τα ακόλουθα:
 

Αεραγωγός και πνιγμονή
Βασική υποστήριξη λειτουργιών της ζωής και θέση προστασίας αεραγωγού
Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
Πρακτική αντιμετώπιση τραυματισμών
Παθολογικές καταστάσεις και αντιμετώπιση.
 

Μετά από κάθε διάλεξη ακολούθησε επίλυση αποριών, πρακτική επίδειξη – παρουσίαση από τους εκπαιδευτές και στην συνέχεια αφού διαχωρίστηκαν σε ομάδες έγινε πολλαπλή πρακτική εφαρμογή από όλους του εκπαιδευόμενους, με τους εκπαιδευτές να καθοδηγούν και να διορθώνουν τα λάθη. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν και πιστοποιήθηκαν 18 καθηγητές, στοιχείο άκρως θετικό τόσο για την ατομική γνώση όσο για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας των μαθητών, βασικό κίνητρο για την επιθυμία πραγματοποίησης αυτού. 

Όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους Εκπαιδευτές – Διασώστες του ΕΚΑΒ για την πρωτοβουλία που πήραν για την εφαρμογή σεμιναρίων τέτοιου είδους και μάλιστα στα σχολεία, που η ασφάλεια των μαθητών είναι το πρώτο μέλημα.

ΕΚΑΒ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA