Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Σακελλαρίδης στους δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Σακελλαρίδης στους δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ)

Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Σακελλαρίδης στους δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ)
Πραγματοποιείται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης η τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρτόσωπο.

Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Για την αξιολόγηση είπε ότι θα αφορά αυτό που πρόκειται να συμφωνήσει η χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και επιδιώκει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, οι κόκκινες γραμμές επιβεβαιώνονται μέσα απο την κοινή δήλωση Πρωθυπουργού-Γιουνκέρ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε: «βλέπουμε από την κοινή δήλωση την αναγκαιότητα καθιέρωσης Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπέγραψε αυτήν την κοινή δήλωση».

Ξεκαθάρισε ότι » δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων» και σημείωσε ότι «θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως αυτή η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό».
Για το Πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο θα έρθει όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ένδειξη της θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στάση της και η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.
Στη Βουλή η συμφωνία

Η συμφωνία θα έλθει στην Βουλή. Ο στόχος του ασφαλιστικού συστήματος θα είναι η προστασία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, να τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό, όπως και τα εργασιακά είναι κόκκινη γραμμή και η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τέλους.

Η κυβέρνηση έχει άμεσο χρονικό ορίζοντα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ το σχέδιο έχει σταλεί στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας και επίκειται και ταξίδι του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, στη Γενεύη. Το καλύτερο για τη χώρα είναι το συντομότερο δυνατό απόφαση, ακόμα και στο Eurogroup της Δευτέρας ή ακόμα και κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Οικονομικών στο πλαίσιο που επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση.
Μην περιμένουν οι εταίροι να κάνουμε πίσω σε όλα

Δεν μπορεί να υπάρχει η προσμονή από την πλευρά των θεσμών, για να υπάρξει συμφωνία πρέπει να κάνει πίσω σε όλα η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει πάρει τέτοια εντολή και αυτό δεν είναι μήνυμα ρήξης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Από τις 20 Φλεβάρη αποδείξαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση. Παρόλο που γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν το θέτουμε σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης. Το κομβικό αυτό ζήτημα το αφήνουμε καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα, πρόσθεσε.
Τα όποια μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα

Όποια μέτρα και όποιες μεταρρυθμίσεις ληφθούν, δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη όσων έχουν πληρώσει τα περισσότερα τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα όποια μέτρα θα περάσουν από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αναταράξεις. Το χρηματοδοτικό ζήτημα θα απασχολήσει την ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι νέο μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας.
Για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Ερωτηθείς για το βούλευμα που αφορά στελέχτη του ΤΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πράξει τα πάντα ώστε να υπάρχει δικαιοσύνη και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να εμπλέκεται στο έργο της Δικαιοσύνης.

Δουλειά και υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να δημιουργεί όρους εκπλήρωσης των υποχρέωσεών της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό κάνει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων της χώρας.

Αν υπάρξει αίτημα από το ΝΑΤΟ για παραχώρηση βάσεων, θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA