Συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το σημερινό Eurogroup
Με την προσδοκία να ληφθούν οι απαιτούμενες πολιτικές αποφάσεις και να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις, διεξήχθησαν το τελευταίο διήμερο έντονες διεργασίες στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης, που κορυφώθηκαν με την μαραθώνια συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το βασικό πολιτικό σημείο που επιβεβαιώθηκε και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, είναι ότι ισχύει η θέση «για την ανάγκη επίτευξης μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας, που θα κινείται στο πλαίσιο της πρόσφατης λαϊκής εντολής».

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα στην Αθήνα, αναφέρουν ότι πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Σημαντικές, αλλά όχι καθοριστικές οι σημερινές συνομιλίες»

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι, οι σημερινές συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της από την Ευρωζώνη πρέπει να σημειώσουν πρόοδο, αλλά δεν θα είναι καθοριστικές.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα να βρίσκεται υπό πίεση να καταλήξει σε συμφωνία προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, καθώς την Τρίτη βρίσκεται αντιμέτωπη με την καταβολή πληρωμής ύψους 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) 750 εκατ. ευρώ.

Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών «θα είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική», είπε ο Σαπέν σε δημοσιογράφους. «Τα πράγματα έχουν προχωρήσει αλλά δεν είναι αρκετά ώριμα για να επιτρέψουν την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας».

Πρόσθεσε ότι χρειάζονται «μερικές ακόμα ημέρες ή εβδομάδες» για την επίτευξη συμφωνίας. Είπε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την πολιτική βούληση των δύο πλευρών και καμία ανησυχία για το εάν τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία.

Αρνήθηκε να πει εάν το Eurogroup θα συμφωνήσει σε ανακοίνωση για την Ελλάδα, καθώς και να δώσει νέα προθεσμία για το μέχρι πότε θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

«Παραμένει μια περίπλοκη και ευαίσθητη διαδικασία», είπε σε συνέντευξη τύπου. «Τα πράγματα είναι τεταμένα για την Ελλάδα».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA