Στενή: Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα «Enduro Mediterraneo» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στενή: Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα «Enduro Mediterraneo»

Στενή: Όλα έτοιμα για τον ποδηλατικό αγώνα «Enduro Mediterraneo»
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Enduro Mediterraneo κάνει την εμφάνιση του στην Εύβοια. Οι συμμετοχές ήδη αρκετές με αθλητές να λαμβάνουν μέρος απο όλη την Ελλάδα αλλά και τη γειτονική Βουλγαρία.

Το enduro mountainbike είναι πλέον ένα διαδεδομένο άθλημα με πιστούς ακόλουθους. Στις 17 Μαΐου λοιπον οι αθλητές θα διαγωνιστούν σε ορεινά ποδηλατικά μονοπάτια και διαδρομές της Στενής, με εκκίνηση τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού της Στενής. Οι απονομές θα γίνουν στο ίδιο μέρος περίπου στις 16:00-17:00 και ανάλογα με τις συμμετοχές.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μέρος σειράς αγώνων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στις εξής περιοχές (Ξάνθη - Πήλιο - Ωραιόκαστρο - Χαλκίδα),ενώ προσελκύει συμμετέχοντες απο διάφορες χώρες όπως είναι η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Αγγλία, Γερμανία και το Βέλγιο. Θεωρείται μια εκδήλωση αθλητικού τουρισμού με στόχο την προσέλκυση όλο και περισσοτέρων επισκεπτών στη χώρα μας για αθλητικές δραστηριότητες.

Πρόγραμμα Διημέρου 16-17 Μαΐου 2015

Σάββατο 16 Μαΐου

8:00-14:00: Εγγραφές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείο του Στενή πίσω απο το Hotel Steni
8:00-18:00: Ελεύθερες προπονήσεις
18:00-21:00: Εγγραφές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείο του Στενή πίσω απο το Hotel Steni
8:00-18:00: Εκθέτες στο χώρο της εκκίνησης

Κυριακή 17 Μαΐου

9:30: Briefing στο χώρο της εκκίνησης
10:00-16:00: Αγώνας Enduro Mediterraneo
16:00-17:00: (ανάλογα με τις συμμετοχές) Απονομές Επάθλων και κλήρωση δώρων

ΟΛΟΙ οι διαγωνιζόμενοι αθλητές και ποδηλάτες έχουν την υποχρέωση να φέρουν τα απαραίτητα προστατευτικά που είναι: Κράνος – Γάντια – Επιγονατίδες. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να φοράνε κράνος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων συνδετικών διαδρομών. Για τις ειδικές διαδρομές προτείνεται η χρήση κράνους full face. Η μη χρήση προστατευτικών μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό από τη διοργάνωση, καθώς επίσης και στην αφαίρεση του δικαιώματος για συμμετοχή στον αγώνα Enduro Mediterraneo.

Δικαίωμα στην εκκίνηση με βάση την κατάταξη, έχουν όσοι δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 8 Μαίου.

Τοπικοί κανονισμοί-περιορισμοί

Οι Ειδικές Διαδρομές θα είναι πλήρως σηματοδοτημένες απο τις 9:00 π.μ. το Σάββατο 16 Μαΐου και διαθέσιμες για ελεύθερες προπονήσεις και δοκιμαστικές. Επιτρέπεται η χρήση άλλου μεταφορικού μέσου (uplift) εκτός του ποδηλάτου για την πρόσβαση στην εκκίνηση του αγώνα ΜΟΝΟ για την ημέρα του Σαββάτου, παρόλα αυτά θα υπάρχει όχημα για uplift απο την διοργάνωση. Για την ημέρα της Κυριακής ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση δικού σας οχήματος. Οι παραβάτες θα λαμβάνουν ποινή 2 λεπτών για οποιαδήποτε απο τις παραπάνω παραβάσεις.
Διαμόρφωση των Ειδικών διαδρομών.

Το συνολικό μήκος διαγωνισμού ανέρχεται στα 24,3 κμ ενω το total elevation gain/loss είναι 1400μ. Όλες οι συνδετικές διαδρομές θα γίνονται αυστηρά με πετάλι. Το συνολικό μήκος των Ειδικών Διαδρομών ανέρχεται στα 6,62 κμ. Ο χάρτης των διαδρομών θα δοθεί και online 2 εβδομάδες πριν τον αγώνα. Μη ξεχνάτε πως όλες οι ειδικές διαδρομές είναι μονοπάτια κατάβασης και πρέπει να είστε προσεκτικοί ανα πάσα στιγμή, παρόλο που στα περισσότερα σημεία έχουν γίνει πλήρης ανασχεδιασμός των μονοπατιών για την χρήση ΚΑΙ απο hardtail ποδήλατα. Πρέπει να φοράτε κράνος ανα πάσα στιγμή της διοργάνωσης, καθώς η μή χρηση κράνους μπορεί να προκαλέσει τον αποκλεισμό σας απο τον αγώνα.

Special Stage 1 (PS1)
Distance: 1,65km
Special Stage 2 (PS2)
Distance: 1,43km
Special Stage 3 (PS3)
Distance: 2,35km


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Juniors – 15 με 18 Με βάση την ηλικία αναβάτη στις 31 Δεκεμβρίου του έτους ανταγωνισμού. (Απαραίτητη η παρουσία και υπογραφή κηδεμόνα σε ειδική υπεύθυνη δήλωση)

Άνδρες – Όλοι οι χρόνοι των Ανδρών θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.

Γυναίκες – Όλοι οι χρόνοι των Γυναικών θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.

Hardtails – Όλοι οι αθλητές με hardtail (ποδήλατο χωρίς πίσω ανάρτηση) θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα

Veterans 40+ – Όλοι οι χρόνοι των Veterans40+ θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.

Ebikes – Όλοι οι χρόνοι των Ebikes θα τοποθετηθούν στη ίδια λίστα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA