Δίκη Χρυσής Αυγής: Αδιέξοδο! Stop από το Εφετείο για αλλαγή χώρου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αδιέξοδο! Stop από το Εφετείο για αλλαγή χώρου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αδιέξοδο! Stop από το Εφετείο για αλλαγή χώρου 
Με την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να πετάει το "μπαλάκι" ευθέως στο πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου, Δημήτρη Μόκκα, για το ζήτημα του τόπου διεξαγωγής της δίκης, άρχισε η πέμπτη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ξεκαθάρισε πως το ζήτημα της μεταφοράς της αίθουσας στο Εφετείο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κ. Μόκκα και εξέθεσε τις ενέργειες που έχει κάνει από την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 15 Μαΐου (όταν συνέβησαν σοβαρά επεισόδια εντός της αίθουσας με το "ντου" των μελών της Συνωμοςίας Πυρήνων της Φωτιάς ) και μέχρι σήμερα.
 

Όπως είπε η κυρία Λεπενιώτη έχει στείλει δύο αιτήσεις στον κ. Μόκκα και ζητάει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Στις αιτήσεις της αναφερόταν και στο θέμα των σχολικών εξετάσεων που εμποδίζονται από την πραγματοποίηση της δίκης στις φυλακές Κορυδαλλού.
 
Και στις δύο αιτήσεις η απάντηση του προέδρου της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου ήταν αρνητική.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε η κυρία Λεπενιώτη από τώρα και μέχρι τον Σεπτέμβρη όλες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής θα συμπίπτουν με τις δίκες που διεξάγονται στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. "Για να μην συμπίπτουν θα πρέπει να συνεδριάζουμε μία φορά το μήνα" τόνισε η κυρία Λεπενιώτη.

Από την πλευρά η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων των κατηγορούμενων (Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη-Αβράμη, Δημήτρη Κουκούτση κ.α). Όπως τόνισε στην παρούσα φάση είναι αρμόδιο το Συμβούλιο Εφετών για αυτό το ζήτημα και όχι το Δικαστήριο.

Γι’ αυτό το λόγο η κυρία Λεπενιώτη έχει αποστείλει και αίτημα στις αστυνομικές αρχές για την βελτίωση των μέτρων ασφαλείας εντός και εκτός της δικαστικής αιθούσης.
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αδιέξοδο! Stop από το Εφετείο για αλλαγή χώρου
Η συνεδρίαση του δικαστηρίου συνεχίζεται με την υποβολή ενστάσεων για την νομιμότητα της πολιτικής αγωγής από τους συνηγόρους της υπεράσπισης.

Παρόντες τα πρώην και νυν κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, Αντώνης Γρέγος, Μιχάλης Αρβανίτης-Αβράμης και Πολύβιος Ζησιμόπουλος.
 

Επίσης, παρόντες και σήμερα στην συνεδρίαση του Δικαστηρίου είναι η μητέρα, ο πατέρας και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.
 

Στη δικαστική αίθουσα είναι πάλι παρών ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασσιμάτης.

Πηγή: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA