Με βίαιη προσαγωγή απειλεί τον Στουρνάρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Με βίαιη προσαγωγή απειλεί τον Στουρνάρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Με βίαιη προσαγωγή απειλεί τον Στουρνάρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η αλαζονική συμπεριφορά του Στουρνάρα έφερε εξελίξεις...

Την κλήση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για την «παρέμβαση που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα», προανήγγειλε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε παρέμβασή της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας...

H Πρόεδρος της Βουλής, επικαλέστηκε μάλιστα τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπουν ακόμα και την βίαιη προσαγωγή στην Επιτροπή του διοικητή της ΤτΕ σε περίπτωση που αρνηθεί να προσέλθει.

Η κλήση του προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Στουρνάρας την προηγούμενη εβδομάδα απέστειλε σε στικάκι την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής, στην οποία ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, όμως η Πρόεδρος της Βουλής την επέστρεψε στον Γ. Στουρνάρα.

Όπως είπε η Z. Κωνσταντοπούλου ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί με βάση την διαδικασία του άρθρου 49Α που ορίζει ότι «η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση οποιοδήποτε από τα πρόσωπα που αναφέρονται στην παρ. 3 οποτεδήποτε μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από το διορισμό τους ή από την προηγούμενη ακρόασή τους.

Πάντως σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Με επιστολή που έφτασε με φαξ στα χέρια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να παραστεί «λόγω των δυσκολιών, που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ” επέκταση του τραπεζικού συστήματος», προτείνοντας ως εναλλακτικές ημερομηνίες που μπορεί να παραστεί στην επιτροπή τις εξής ημερομηνίες: 6, 7, 9, 10, 20, 21 ή 23 Ιουλίου!

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA