Μηχανικοί: Κινητοποιούνται για το ασφαλιστικό την Τρίτη 16 Ιουνίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μηχανικοί: Κινητοποιούνται για το ασφαλιστικό την Τρίτη 16 Ιουνίου

Μηχανικοί: Κινητοποιούνται για το ασφαλιστικό την Τρίτη 16 Ιουνίου
Σε κινητοποίηση έξω από το στο Υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 21), προχωρούν την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 10πμ οι μηχανικοί.

Κύρια αιχμή της κινητοποίησης είναι το ασφαλιστικό και ειδικά όπως διαμορφώθηκε με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, ειδικά όπως αναφέρουν οι μηχανικοί, στον τομέα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
 

Σε ανακοίνωσή της η Ανοικτή Συνέλευση Μηχανικών, επισημαίνει πως: «Ως αποτέλεσμα σήμερα, πάνω από το 60% των συναδέλφων χρωστάνε στο ασφαλιστικό μας Ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) και χιλιάδες άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το επάγγελμα (άνω των 3000 έχουν διαγραφεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος)».
 

Με διατυπωμένο αίτημα για συνάντηση, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει απαντηθεί, δόθηκε στις 5 Ιουνίου, σε δημόσια διαβούλευση με τριήμερη προθεσμία σχέδιο Νόμου για την κοινωνική ασφάλιση, από το οποίο απουσιάζουν τα σημεία που θεωρεί ο κλάδος των μηχανικών σαν ιδιαίτερα σημαντικά.

Tα κύρια αιτήματα των μηχανικών προς την κυβέρνηση, είναι να προσθέσει άμεσα στο παρόν Ν/Σ άρθρα με την:
 

-Άμεση και αναδρομική ακύρωση όλων των ληστρικών αυξήσεων εισφορών (κατάργηση των διατάξεων του Ν. 3986/2011, άρθρο 44, § 14 κ΄15).
 

-Ριζική μείωση εισφορών, με αναδρομική ισχύ, με προσαρμογή των υποχρεώσεων εισφοράς στις πραγματικές δυνατότητες των συναδέλφων όπως αυτές προκύπτουν από την επαγγελματική δραστηριότητα στις παρούσες συνθήκες και άρση τις υποχρέωσης εισφοράς για όσους δεν έχουν επαρκές εισόδημα από το επάγγελμα μηχανικού
 

-Πλήρη και χωρίς προϋποθέσεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους, ανεξαρτήτως τυχόν ασφαλιστικών οφειλών.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA