Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA

Παραιτήθηκε ο Μπλάτερ από την προεδρία της FIFA
Μόλις πέντε ημέρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, το απόγευμα της Τρίτης, ο Ελβετός ηγέτης της Παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το αξίωμά του. 

Ο ίδιος ζήτησε την αντικατάστασή του, λόγω των σκανδάλων διαφθοράς που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και τα οποία εμπλέκουν τόσο τον ίδιο, όσο και τους υφισταμένους του σε διάφορες παράνομες συναλλαγές.

«Η FIFA ήταν η ζωή μου. Αυτό που μετράει περισσότερο για εμένα είναι η Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο. Θα συγκαλέσω ένα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όσο το δυνατόν συντομότερα για να οριστούν νέες εκλογές.

Η επανεκλογή μου φαίνεται πως δεν υποστηρίζεται σε όλο τον κόσμο. Η FIFA χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση. Θα συνεχίσω να ασκώ το λειτούργημά μου μέχρι τις εκλογές που θα ορίσει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο», ήταν η σύντομη τοποθέτηση του 79χρονου ποδοσφαιρικού παράγοντα.

Όπως έγινε γνωστό από το κοντινό του περιβάλλον, η απόφασή του ελήφθη, αφού πρώτα ο ίδιος σκέφτηκε καλά τη θητεία του επί 17 χρόνια στην προεδρία της FIFA, αλλά και τη 40χρονη πορεία της ζωής του στο άθλημα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, θα πρέπει να περάσουν τέσσερις μήνες για τη διεξαγωγή νέων εκλογών, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα οριστούν μεταξύ του διαστήματος του προσεχούς Δεκεμβρίου μέχρι το αργότερο τον Μάρτιο του 2016.

«Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις»

Ο Ντομένικο Σκάλα, επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης της FIFA, δήλωσε: «Είμαι αφοσιωμένος στην υλοποίηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Θα υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στην εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδίας, η εκλογή πρέπει να ψηφιστεί από τα μέλη της στο συνέδριο.

Ο πρόεδρος θα ζητήσει από την εκτελεστική επιτροπή το σχηματισμό ενός έκτακτου συνεδρίου, προκειμένου να εκλεγεί νέος πρόεδρος. Το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές τοποθετείται το διάστημα μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA