Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι

Πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λι
Ηθοποιός, τραγουδιστής, γκολφέρ, πολύγλωσσος και κοσμοπολίτης: αυτός ήταν σε έξι λέξεις ο σερ Κρίστοφερ Φρανκ Καραντίνι Λι, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα του παγκόσμιου κινηματογραφικού στερεώματος, που πέθανε την περασμένη Κυριακή στο λονδρέζικο νοσοκομείο Τσέλσι εντ Ουέστμινστερ, αλλά ο θάνατος του ανακοινώθηκε από την οικογένεια του σήμερα Πέμπτη (11-06-2015) Ήταν 93 ετών.

Όπως συμφωνούν πολλά βρετανικά ΜΜΕ αλλά και χρήστες του διαδικτύου με tweet τους, «ο Λι ήταν τυχερός γιατί είχε μια εκπληκτική ζωή, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο».

Με μια φιλμογραφία που μετράει 207 ταινίες κι 65 χρόνια ενεργής καριέρας, ο Λι έχει συνδεθεί αναπόφευκτα με τον κινηματογραφικό κόμη Δράκουλα (τον υποδύθηκε σε συνολικά 15 ταινίες), ωστόσο, όπως παραπονιόταν ο ίδιος, μπορεί να χρωστάει πολλά στον Κόμη, αλλά τυποποιήθηκε άδικα, ειδικά όταν στο παλμαρέ του έχει άλλους -ίσως και καλύτερους- ρόλους.

Ποιος ξεχνάει τον αξέχαστο «κακό» Σκαραμάνγκα στο τζεϊμσμποντικό «Άνθρωπο με το Χρυσό Πιστόλι» τον Λόρδο Σάμεράιλ στο σπουδαίο «The Wicker Man», τον Φου Μαντσού, τον Σέρλοκ Χολμς, αλλά και πρόσφατα τον μάγο Σάρουμαν στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»;

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA