Στο σκαμνί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τα πόθεν έσχες και τις off shores | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στο σκαμνί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τα πόθεν έσχες και τις off shores

Στο σκαμνί ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τα πόθεν έσχες και τις off shores
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατηγορούμενος για δύο πλημμελήματα.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο κ. Καρατζαφέρης παραπέμπεται σε δίκη για τα αδικήματα της υποβολής ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και για συμμετοχή στις στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI (με νόμο του 2010 απαγορεύεται συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες).

Όπως επισημαίνεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στις δηλώσεις πόθεν έσχες που υπέβαλε ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής την επίμαχη τριετία δεν δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό το οποίο εντοπίστηκε σε λογαριασμό της υπεράκτιας εταιρίας Καταλίνα και δεν δήλωσε 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με τρία εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εμπλέκεται στην έρευνα για τις αμαρτωλές προμήθειες των εξοπλιστικών και, επιπλέον, δεν δήλωσε διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Αρχικά, η ποινική δίωξη σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν για κακούργημα ωστόσο μετατράπηκε σε πλημμέλημα διότι φέρεται να μην προέκυψε ίδιον

όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Επιπλέον, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν παραπέμπεται για ακίνητα αξίας περίπου 20 εκ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την ποινική δίωξη δεν είχαν δηλωθεί.Με το ίδιο βούλευμα διατάσσεται από το δικαστικό συμβούλιο η συνέχιση της έρευνας για λίρες που βρέθηκαν σε θυρίδα του Γ.Καρατζαφέρη και ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανήκουν στον εγγονό του και μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Καρατζαφέρη υποστηρίζουν ότι δεν προέκυψε δωροδοκία από τα εξοπλιστικά.


πηγή: Newsit

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA