Σαφάρι ελέγχων από το ΙΚΑ κατά της αδήλωτης εργασίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σαφάρι ελέγχων από το ΙΚΑ κατά της αδήλωτης εργασίας

Σαφάρι ελέγχων από το ΙΚΑ κατά της αδήλωτης εργασίας
Ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας συγκροτούνται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη.
 

Τα συνεργεία ελέγχου θα διαθέτουν τουλάχιστον τρεις υπαλλήλους ώστε να διασφαλίζεται η αρτιότητα των ελέγχων και θα αποτελούνται από υπαλλήλους των περιφερειακών υποκαταστημάτων του Ιδρύματος.

Τα κλιμάκια θα μπορούν να αναπτύσσουν το ελεγκτικό τους έργο σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές της χώρας εκτός από την περιοχή στην οποία υπάγεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο υπηρετούν.

Οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες θα διενεργούνται οι έλεγχοι καθορίζονται με βάση κριτήρια επικινδυνότητας όπως είναι:

α) Περιοχές με ένταση απασχόλησης στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. 


β) Περιοχές όπου λόγω της διοικητικής αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Ιδρύματος δεν λειτουργούν πλέον ελεγκτικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ασφαλιστικές Περιοχές Παραρτημάτων και Υποκαταστημάτων που τελούν υπό καθεστώς αναστολής λειτουργίας). 

γ) Ασφαλιστικές Περιοχές Υποκαταστημάτων για τα οποία παρατηρείται υστέρηση στην καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών σε σχέση με την περίοδο 2011-2013.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA