"Σφαγή" στον ΑΝΤ1 με δεκάδες απολύσεις - Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

"Σφαγή" στον ΑΝΤ1 με δεκάδες απολύσεις - Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου

"Σφαγή" στον ΑΝΤ1 με δεκάδες απολύσεις - Παρέμβαση Παππά και Κατρούγκαλου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΑΝΤ1, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει δρομολογηθεί σαρωτικό κύμα απολύσεων και σήμερα μόνο φαίνεται πως θα δουν την έξοδο περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι...
 

Οι απολύσεις πέφτουν βροχή στον ΑΝΤ1, καθώ μόλις σήμερα έγινε γνωστό πως απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι.
 

Ήδη λόγω του κλίματος, οι εργαζόμενοι στον ΑΝΤ1 αποφάσισαν στάση εργασίας μέχρι τα μεσάνυχτα. Μάλιστα, κόσμος συγκεντρώθηκε στα studio του καναλιού στα Σπάτα, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, ενώ υπάρχουν στο σημείο και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων από τον ΑΝΤ1 μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
 

Με αφορμή τις απολύσεις ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσαν τα εξής:
 

"Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.
 

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.
 

Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA