Στις Βρυξέλλες με στόχο τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στις Βρυξέλλες με στόχο τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία

Στις Βρυξέλλες με στόχο τη διαπραγμάτευση και τη συμφωνία
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να συμμετάσχουν στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, με ζήτημα τις εξελίξεις στην Ελλάδα .

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, με το ζήτημα να κυριαρχεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο κοινό ανακοινωθέν, που δεν υπέγραψε ο γραμματέας του ΚΚΕ, επισημαίνεται ότι η λύση θα πρέπει να διασφαλίζει: τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών, αναπτυξιακό πρόγραμμα, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αλλά και δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Την ευθύνη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αναλαμβάνει η κυβέρνηση, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί, δεσμεύονται πως θα συμβάλλουν στην προσπάθεια, στο πλαίσιο του θεσμικού και πολιτικού τους ρόλου.

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένουν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε συζήτηση και επανέναρξη της διαπραγμάτευσης .

Aυτό τόνισαν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, με θέμα την Ελλάδα.

«Η πόρτα είναι ανοιχτή για συνομιλίες και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις που θα μπορέσουν να μετατραπούν σε ένα πρόγραμμα που θα δίνει μακροπρόθεσμη προοπτική, διότι η Ελλάδα χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη προοπτική στην ευρωζώνη με σταθερούς κανόνες, όπως και η ίδια η ευρωζώνη», σημείωσαν σχεδόν και οι δύο.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA