Υποκλοπή των ΑΦΜ και «νέα δραχμή» φέρεται να σχεδίαζε ο Βαρουφάκης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Υποκλοπή των ΑΦΜ και «νέα δραχμή» φέρεται να σχεδίαζε ο Βαρουφάκης

Υποκλοπή των ΑΦΜ και «νέα δραχμή» φέρεται να σχεδίαζε ο Βαρουφάκης
Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της Καθημερινής που φέρει το Γιάνη Βαρουφάκη να σχεδίαζε τη μετάβαση σε μια «νέα δραχμή» με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων... 

Φέρεται μάλιστα να είχε διορίσει έμπιστό του «χάκερ» για να παρακολουθεί τα στοιχεία στη γενική γραμματεία εσόδων. Παντελή άγνοια δηλώνει η κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις αλλά και την εισαγγελική παρέμβαση. 

Ο ίδιος πάντως με σκωπτικό τρόπο, μέσω tweet, διαψεύδει.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών δηλώνει «εντυπωσιασμένος με τη φαντασία όσων τον δυσφημούν», ενώ με συνέντευξη του στη Telegraph απαντά στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί από τα δημοσιεύματα σημειώνοντας πως «το σχέδιο τους είναι να ακυρώσουν όλη την πεντάμηνη προσπάθεια της κυβέρνησης».

Για φορά μέσα σε 48 ώρες βρέθηκε στην επικαιρότητα το όνομα του Γιάννη Βαρουφάκη, αυτή τη φορά με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής της Κυριακής, όπου αναφέρεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, περιέγραψε σε τηλεδιάσκεψη στις 16 Ιουλίου, πως σχεδίαζε παράλληλο τραπεζικό σύστημα, με υποκλοπή των ΑΦΜ όλων των φορολογουμένων, για μετάβαση σε μια «νέα δραχμή».

Παντελή άγνοια για το θέμα δήλωναν πάντως, κυβερνητικές πηγές, με τον Δημήτρη Μάρδα να ξεκαθαρίζει ότι συζητήσεις για δραχμή δεν έγιναν ποτέ.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι «σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής τέτοιες συζητήσεις δεν έγιναν ποτέ». 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα με βρει αντίθετο. Όλη η προσπάθεια που κάνουμε είναι εντός ευρώ».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA