Βούτσης: «Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βούτσης: «Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο»

Βούτσης: «Δεν θα απολυθεί κανένας στο Δημόσιο»
«Δεν θα απολυθεί κανένας στο δημόσιο», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του χαρτοφυλακίου της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 

Όπως είπε, «είμαστε περήφανοι που επαναπροσλήφθηκαν μερικές χιλιάδες άνθρωποι στο δημόσιο, που είχαν μπει στο θυσιαστήριο».
 

Επίσης, ο κ. Βούτσης ανέδειξε το έμψυχο δυναμικό του δημοσίου, λέγοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι απέδειξαν ότι είναι λειτουργοί, καθώς αντιμετώπισαν με σθένος και το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών και τις 76 εστίες φωτιάς που ξέσπασαν μέσα σε λίγες ώρες τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνέχισαν να λειτουργούν και τα νοσοκομεία κανονικά με τον μισό προϋπολογισμό τους, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας που επέβαλαν οι δανειστές στη χώρα.
 

Με τη σειρά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναδάκης τόνισε ότι «αυτό το τεράστιο κεφάλαιο, που είναι το έμψυχο υλικό του δημοσίου, πρέπει να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς παραμένει αναξιοποίητο λόγω γραφειοκρατίας, πελατειακών σχέσεων και ανορθολογικού σχεδιασμού».
 

Προηγουμένως, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι ήταν δική του πρόταση προς τον πρωθυπουργό να τον αντικαταστήσει ο κ. Βερναρδάκης, ως ο καταλληλότερος γι΄αυτή τη θέση, ενώ ο ο νέος αναπληρωτής υπουργός είπε ότι τελικώς δέχθηκε την πρόταση με σκεπτικό «την Αριστερά της αλληλεγγύης».
 

Πάνω στην ίδια λογική, ο κ. Βούτσης, δίνοντας και πολιτικό στίγμα, επισήμανε ότι «θα ήταν εύκολο να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας, αλλά προτιμήσαμε να σταθούμε όρθιοι δίπλα στον ελληνικό λαό».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για αριστερή πολιτική, με τη στήριξη του ελληνικού λαού και ειδικά του 62% στο δημοψήφισμα, ενώ έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό με τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA