Στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο της συμφωνίας - Ψηφίζεται το Μνημόνιο και «κλειδώνουν» οι εκλογές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο της συμφωνίας - Ψηφίζεται το Μνημόνιο και «κλειδώνουν» οι εκλογές

 Στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο της συμφωνίας
Το άνοιγμα της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας, αποφάσισε η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, η οποία συνεδρίασε την Τετάρτη για πρώτη φορά δημόσια. 

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο ξεκίνησε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, και στη συνέχεια – και αφού υπάρξει η σχετική ημερήσια διάταξη – θα συνεχιστεί η διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Αν θα εισαχθεί το σχέδιο νόμου για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως έχει ζητήσει η κυβέρνηση, θα εξεταστεί κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Η απόφαση προτάθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία (μειοψήφησε το ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι θέλει να αποτρέψει την ψήφιση μνημονίου).

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγήθηκε την πρόταση να ανοίξει τα Κοινοβούλιο, ενώ είπε ότι θα προτείνει η ολοκλήρωση του νομοσχεδίου να γίνει την επόμενη εβδομάδα., σημειώνοντας ότι εκ της θέσεώς της πρέπει να διασφαλίσει ότι ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

Κατά τη συζήτηση στη Διάσκεψη, ασκήθηκε από μέλη της έντονη κριτική στην πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε για τη σύγκληση του οργάνου, σχετικά με το άνοιγμα της Βουλής.

Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι «συγκαλώ τη Διάσκεψη και έχω την ευθύνη να ειδοποιηθούν όλα τα μέλη της», ενώ, όπως είπε, θα ήταν άκομψο να υπάρξει σύγκληση του οργάνου χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραστούν.

Επιπλέον, η κα Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι εκ της θέσεώς της πρέπει να διασφαλίσει ότι ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή όπως προβλέπει ο Κανονισμός.

Ακόμη η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε ομόφωνα από εδώ και στο εξής οι συνεδριάσεις της να είναι δημόσιες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA