Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ζητά από τον υπουργό Παιδείας να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ζητά από τον υπουργό Παιδείας να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας ζητά από τον υπουργό Παιδείας να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες
Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας απέστειλε επιστολή στον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ζητώντας να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες που στην πλειονότητα τους είναι με συμβάσεις έργου...

Δείτε την επιστολή:

"Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις απασχολούνται σχολικές καθαρίστριες, που στην πλειονότητα τους είναι με συμβάσεις έργου (δουλεία).

Οι αμοιβές που παίρνουν για την εργασία τους είναι ποταπές, από 80 € έως 300€ μέσο όρο και η καθυστέρηση πληρωμών τους όσο αφορά τις συμβασιούχες με σύμβαση έργου, ξεπερνάει πολλές φορές τους 4 μήνες.

Καταλαβαίνετε ότι η επιβίωση αυτών των εργαζομένων είναι σχεδόν αδύνατη.

Ζητάμε άμεσες διαδικασίες για μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων, μέσω των νόμιμων διαδικασιών με προτεραιότητά τους και με δεδομένο ότι εργάζονται με αυτές τις συμβάσεις δουλείας από το 2002 και δεν νομιμοποιήθηκαν με το Νόμο Παυλόπουλου για έναν με δύο μήνες, τουλάχιστον στην Εύβοια που γνωρίζουμε εμείς.

Η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους είναι αυτονόητη και η καθυστέρησή τους είναι αδιανόητη.

Σημειώνουμε ότι για το μεγάλο έργο που προσφέρουν στα σχολεία μας και στα παιδιά μας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και υιοθέτηση των δίκαιων αιτημάτων τους όλης της κοινωνίας και των εμπλεκομένων φορέων (Σχολεία – Σχολικές Επιτροπές – Δήμους – Περιφέρεια – Σωματεία εργαζομένων – Εργατικά Κέντρα κ.λ.π.)."

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ            Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA