Οι Περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τον Νίκο Βούτση (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι Περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τον Νίκο Βούτση (ΦΩΤΟ)

Οι Περιφερειάρχες συναντήθηκαν με τον Νίκο Βούτση (ΦΩΤΟ)
Τη μεταφορά των αναγκαίων πόρων στις Περιφέρειες για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους ζήτησαν μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος από τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή (31-07-2015) στο γραφείο του.

Ειδικότερα οι Περιφερειάρχες ζήτησαν να μεταφερθούν στις Περιφέρειες οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους που είναι η συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου, η αντιμετώπιση έκτακτων πλημμυρικών φαινομένων και καταστροφών, ο ηλεκτροφωτισμός, οι αποχιονισμοί, η άρση των καταπτώσεων καθώς και οι μεταφορές των μαθητών, η δακοκτονία και το διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών. 


Σε εν δυνάμει προσλήψεις προσωπικού στο δημόσιο οι Περιφέρειες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο γιατί έχουν αποδυναμωθεί παρά τις πρόσθετες αρμοδιότητες που τους έχουν ανατεθεί.

Η ΕΝΠΕ κατέθεσε στον Υπουργό αναλυτική μελέτη – πρόταση σχετικά με την «κατάργηση» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε αυτό να αποτελέσει ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και να αντιμετωπιστεί η γραφειοκρατία με ουσιαστική μείωση του χρόνου και του κόστους διεκπεραίωσης των υποθέσεων των πολιτών. 


Η σχετική αναλυτική μελέτη-πρόταση της ΕΝΠΕ είναι αναρτημένη στο δικτυακό τόπο www.enpe.gr .Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι η μισθοδοσία του προσωπικού θα συνεχίσει να καταβάλλεται όπως και σήμερα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστός επισήμανε ότι ευελπιστεί η κυβέρνηση να υιοθετήσεις τις προτάσεις της ΕΝΠΕ για το νέο νόμο που έχει κατατεθεί στη βουλή. 


«Αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε σύντομα να γίνουν οι αλλαγές αυτές ώστε τα αποτελέσματά τους να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και συνέργεια ώστε να φτιάξουμε Περιφέρειες περισσότερο ευέλικτες και αποτελεσματικές για το καλό των συμπολιτών μας», επισήμανε.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA