Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ: «Θέλουμε ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ: «Θέλουμε ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε LIVE στο eviazoom.gr την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ
Παρακολουθήσατε LIVE στο eviazoom.gr την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην ΕΡΤ...

ΒΙΝΤΕΟ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την Ν.Δ. για μικροπολιτική σκοπιμότητα με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από τις δυνατότητες που έδινε η Ε.Ε. για την δημιουργία κέντρων υποδοχής. "Δεν υπάρχουν στις θάλασσες μπάρες. Δεν βουλιάζεις βάρκες. Είναι απάνθρωπη αυτή η πρακτική."

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε και έφτιαξε υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, φτιάξαμε κέντρα υποδοχής, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για να πάρουμε τα χρήματα από την Ε.Ε., μηχανήματα καταγραφής των προσφύγων στα νησιά.

Με ευθείες βολές και έντονη κριτική κατά της Ν.Δ. ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε το νέο σχέδιο που εξυφαίνεται. Από το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης περάσαμε στο σχέδιο της «ενσωμάτωσης». "Δεν μας καλούν σε συνεργασία, μας καλούν σε ενσωμάτωση με το κατεστημένο".

Ωστόσο επεσήμανε ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει αν θα γίνει πράξη ο σχεδιασμός της αριστερής παρένθεσης.

Προσδιόρισε το δίλημμα των εκλογών: Τι θέλουμε μια προοδευτική ή συντηρητική κυβέρνηση.

Πρόκρινε συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ. και απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με Ν.Δ. "Δεν θα δούμε το "μεγάλο συνασπισμό" γιατί θα ήταν κακό για τον τόπο. Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ θα ήταν παρά φύση κυβέρνηση". Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ όπως είπε πρέπει η κ. Γεννηματά να ξεκαθαρίσει τη θέση της και όχι να αποτελεί ουρά της Ν.Δ.

Αναφέρθηκε επίσης στις τομές που χρειάζεται το ελληνικό κράτος. "Ανάπτυξη από ανάπτυξη έχει διαφορά. Υπάρχει ανάπτυξη με 30% ανεργία και ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

"Ανάσανε η δικαιοσύνη" με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μια τεράστια αύξηση εσόδων από τη διερεύνηση υποθέσεων φοροδιαφυγής. Παρέπεμψε στα "συγχαρητήρια" που έδωσε στην κυβέρνηση της Αριστεράς ο κ. Φαλτσιανί καθώς για πρώτη φορά του ζητήθηκαν στοιχεία από ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι ο κ. Φαλτσιανί δήλωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ν' αποκαλύψει την αλήθεια, όταν οι προηγούμενοι έκρυβαν ένα στικάκι στα συρτάρια.

Αναφορικά με τη συμφωνία τόνισε ότι δεν υπάρχουν "κρυφά σημεία" ενώ σε σχέση με το χρέος είπε: Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το θέμα του χρέους, αυτοί που έλεγαν ότι είναι βιώσιμο, ή εμείς που θέσαμε για πρώτη φορά το ζήτημα της απομείωσης του χρέους;

Κατηγορηματικά ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι κανένα σπίτι Έλληνα δεν θα περάσε σε ξένα funds και σε αυτό δόθηκε πολύ σκληρή μάχη όπως και στο θέμα των συντάξεων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA