Οξύλιθος: Κάτοικοι καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Κύμης-Αλιβερίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οξύλιθος: Κάτοικοι καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Κύμης-Αλιβερίου

Οξύλιθος: Κάτοικοι καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Κύμης-Αλιβερίου
Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσαν...

"Καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή Κύμης - Αλιβερίου, για τον απαράδεκτο τρόπο, με τον οποίο επιχειρεί να κατασκευάσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην περιοχή μας.
 
Εκφράζουμε την λύπη μας για το γεγονός ότι μέσα σε κλίμα άκρατης μυστικότη-τας, επιχειρεί να φέρει τους κατοίκους της περιοχής προ τετελεσμένων. Αγνοεί το γεγονός ότι για να κατασκευασθούν τέτοιου είδους έργα, είναι απαραίτητη η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο έργο δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της δια-χείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας. Αυτό που κάνει ο Σ.Μ.Α. είναι να διαιωνίζει το πρόβλημα και να το μεταθέτει σε άλλες περιοχές (Χαλκίδα, Θήβα). Γι’ αυτό και σήμερα, τέτοιου είδους έργα θεωρούνται ξεπερασμένα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αντί λοιπόν η δημοτική αρχή να υιοθετήσει σύγχρονους τρόπους διαχείρισης (όπως κομποστοποίηση, ΧΥΤΥ, κλπ), επιβάλλει την κατα-σκευή ενός Σ.Μ.Α. σε κάθε Δημοτική Ενότητα (Κύμη, Αλιβέρι), αγνοώντας ακό-μα και τον σχεδιασμό που έχει γίνει σε επίπεδο Περιφέρειας.

Με μεγάλη προχειρότητα και βιασύνη, επιλέγει την περιοχή μας, με μόνο γνώ-μονα την ευκολία που της παρέχει το οδικό δίκτυο, χωρίς να λάβει υπόψη της κανένα από τα στοιχεία την καθιστούν εντελώς ακατάλληλη για τέτοιου είδους έργα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

• τον ποταμό Μανικιάτη, ο οποίος διέρχεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχεδιαζόμενο έργο και ο οποίος εκβάλλει στην θάλασσα. Υπενθυ-μίζεται ότι η εκβολή του ποταμού, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, έχει ενταχθεί στον κατάλογο μικρών νησιωτικών υγροτόπων (κωδ: EUB057 - ΦΕΚ 229/ΑΑΠ/19.06.2012).

• τους αρχαιολογικούς χώρους του Βιγλατουρίου (ΦΕΚ 812/Β/12.07.1995) και της ευρύτερης περιοχής Στομίου (ΦΕΚ 1164/Β/09.11.1998), οι οποίοι βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση

• την διασύνδεση της περιοχής με το λιμάνι της Κύμης, το οποίο αποτελεί σήμερα σημαντική τουριστική πύλη και αναμένεται στο μέλλον να αποτε-λέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής

• την διέλευση του νομαρχιακού οδικού δικτύου μέσα από την περιοχή μας, η οποία καθιστά την περιοχή μας «είσοδο» της Δ.Ε. Κύμης και της προσδίδει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Κατόπιν αυτών, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο σχεδιαζόμενο έργο και καλούμε την δημοτική αρχή να ακυρώσει τα σχέδια κατασκευής Σ.Μ.Α στην περιοχή μας, Θα αντισταθούμε με κάθε έννομο μέσο και τρόπο, προκειμένου να αποτρέ-ψουμε, αυτή την αυθαίρετη και δυσμενή για την περιοχή μας, ενέργεια."

Κοκκινοεκκλησσίες, Κάμπος Οξυλίθου 02.09.2015

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA