Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικά
Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις προμήθειες των ιπτάμενων ραντάρ, από την βραζιλιάνικη εταιρεία Ebraer, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική εταιρεία Εricsson...

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία καθώς προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω υπεράκτιας εταιρείας σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Θωμάς  Λιακουνάκος, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΧΟΝ, φέρεται να διακίνησε για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ το ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ. Τελικοί αποδέκτες των χρημάτων αυτών φέρονται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες οι νυν κατηγορούμενοι και καταδικασθέντες για άλλες υποθέσεις εξοπλιστικών Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και το άλλοτε δεξί του χέρι Γιάννης Σμπώκος.
 
Η υπόθεση αυτή, δηλαδή η προμήθεια των ραντάρ, μέσω της εταιρείας ΑΧΟΝ είχε ερευνηθεί από τον επίκουρο εισαγγελέα κατά της διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο με εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. 

Μετά το πέρας της έρευνας τον Φεβρουάριο του 2014, σε βάρος του επιχειρηματία ασκήθηκε ποινική δίωξη για παθητική και ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και η υπόθεση διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια κ. Βασιλική Μπράτη, η οποία και εξέδωσε το ένταλμα για τη σύλληψη του επιχειρηματία.
 
Το ένταλμα εκτελέστηκε και ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να οδηγηθεί άμεσα ενώπιον της ανακρίτριας.

Με πληροφορίες από το Protothema.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA