Ερέτρια: Οι Γερμανοί επιχειρηματίες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την Αμφιτρίτη! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ερέτρια: Οι Γερμανοί επιχειρηματίες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την Αμφιτρίτη! (ΦΩΤΟ)

Ερέτρια: Οι Γερμανοί επιχειρηματίες έμειναν εντυπωσιασμένοι από την Αμφιτρίτη! (ΦΩΤΟ)
Απ’ ευθείας επαφές με αποστολή Γερμανών επιχειρηματιών, προς διερεύνηση πιθανών επενδυτικών πρωτοβουλιών και επιχειρηματικών συνεργασιών, είχαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Ερέτριας...

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες από τον Δήμο του Teningen (συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο της πόλης τους, εκπρόσωπο ιδιωτικής τράπεζας της περιοχής τους και οικονομικούς και νομικούς συμβούλους) επισκέφθηκαν την περιοχή της Ερέτριας.

Στη συνάντηση εργασίας της Γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη (συνοδευόμενου από τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό) και τη Δήμαρχο Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία και εκπροσώπων ενδιαφερομένων φορέων, αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις και εξετάστηκαν τα πιθανά πεδία για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή.

Στην τοποθέτησή της, η Δήμαρχος Ερέτριας σημείωσε ότι: «Μια δυναμική ανάπτυξη για να συντελεστεί απαιτούνται επενδύσεις σε όλους τους τομείς καθώς και κεφάλαια για τη δημιουργία έργων υποδομής που θα αποδώσουν κέρδος για τους επενδυτές αλλά και θέσεις εργασίας και ανάπτυξη για το Δήμο, για την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα και τελικά για τη πατρίδα μας την Ελλάδα, που διέρχεται βαθιά οικονομική κρίση».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, χαιρέτισε την παρουσία της Γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής και ευχήθηκε «η συνάντηση να είναι δημιουργική και να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο μιας μελλοντικής συνεργασίας, εποικοδομητικής για όλους».

Η Δήμαρχος Ερέτριας κατηγοριοποίησε πιθανές προοπτικές συνεργασίας και επενδύσεων στους αναπτυξιακούς τομείς α) τουρισμού – πολιτισμού (Συνεδριακό Κέντρο, Αθλητικό Κέντρο, Μαρίνα-Αγκυροβόλιο, Ενυδρείο, θεματικό Πάρκο για την Αρχαιότητα στην Ερέτρια, Τουριστικό Καταφύγιο στην ορεινή Σέττα, εναλλακτικές μορφές τουρισμού με έμφαση στον Ιατρικό, και βέβαια, αξιοποίηση του «Νησιού των Ονείρων») β) αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης και γ) εκπαίδευσης (παράρτημα ιδιωτικού Πανεπιστημίου)

Είναι προφανές ότι και η περιοχή της Ερέτριας χρειάζεται τέτοιου είδους εξωστρεφείς δράσεις και η απ’ ευθείας επαφή με την επιχειρηματική αποστολή από το Γερμανικό Teningen, ήταν ένα πρώτο βήμα στην προετοιμασία του εδάφους για τη διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας σε τομείς της τοπικής οικονομίας. Μιας και η προσέλκυση επενδύσεων είναι από τα αναπτυξιακά ζητούμενα.

ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, η Δήμαρχος Ερέτριας συνόδευσε τον Δήμαρχο του Teningen, Heinz-Rudolf Hagenacker και τα υπόλοιπα μέλη της Γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής, στον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη.

Για μια γενικότερη συζήτηση, με σκοπό τη γνώση και αλληλοκατανόηση μεταξύ των αυτοδιοικητικών δομών των δύο χωρών, των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους, ως βάση για το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να επιτευχθεί επιτυχής συνεργασία μεταξύ Γερμανικών και Ελληνικών Δήμων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA