Ο Βούτσης ανακοίνωσε πως κόβονται κατά 550 ευρώ οι μισθοί των βουλευτών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Ο Βούτσης ανακοίνωσε πως κόβονται κατά 550 ευρώ οι μισθοί των βουλευτών

Ο Βούτσης ανακοίνωσε πως κόβονται κατά 550 ευρώ οι μισθοί των βουλευτών
Από την Ιανουαρίου 2016 θα ισχύουν οι μειώσεις στις βουλευτικές αποζημιώσεις και η εξομείωση του αφορολόγητου, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και τα οποία θα περάσουν με την ψήφιση του προϋπολογισμού του κράτους, καθώς ο προϋπολογισμός της Βουλής είναι τμήμα του κρατικού προϋπολογισμού...

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η μείωση θα είναι 10%, δηλαδή 550 ευρώ το μήνα. Ο κ. Βούτσης, πάντως επανέλαβε την διευκρίνηση ότι θα υπάρξει ειδική πρόνοια στο νομοθέτημα, προκειμένου «αλληλοεξαρτώμενες» αποζημιώσεις αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης με αυτές των βουλευτικών, να μην συμπαρασυρθούν και μειωθούν.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά ότι με τις βουλευτικές περικοπές που έχουν γίνει από το 2012, υπήρξαν πολλές αδικίες και δυσβάσταχτες μειώσεις σε αποζημιώσεις αιρετών των ΟΤΑ που θα πρέπει αυτές να τις διορθώσουμε γιατί ορισμένοι αναγκάζονται να καταβάλουν ιδίοις εξόδων τις δαπάνες για την συμμετοχής τους στα τοπικά αυτοδιοικητικά συμβούλια που μετέχουν.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούστης επίσης αρνητικός φάνηκε και για περαιτέρω μειώσεις στις ημερήσιες βουλευτικές αποζημιώσεις των Επιτροπών που είναι 75 ευρώ και σχεδόν τις απέκλεισε. 
Εκτός όπως είπε «εάν αποφασίσουμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αμοιβή όπως έχουν υποστηρίξει πολλά και κόμματα και βουλευτές. Αλλά αυτό, είναι μια άλλη συζήτηση…» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA