Έξαλλος ο Τόσκας από κρούσματα αστυνομικής βίας την 6η Δεκεμβρίου - Μεγάλη έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθούν οι αστυνομικοί (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έξαλλος ο Τόσκας από κρούσματα αστυνομικής βίας την 6η Δεκεμβρίου - Μεγάλη έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθούν οι αστυνομικοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξαλλος έγινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας από περιστατικά αυθαίρετης αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια των πορειών για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου...

ΒΙΝΤΕΟ
 
«Σας έχω πει εξ αρχής. Δεν θα ανεχθώ την αστυνομική βία απέναντι σε διαδηλωτές. Όποιος παραβαίνει τον κανόνα που έχουμε θέσει δεν θα έχει θέση στο Σώμα», ήταν τα λόγια του κ. Τόσκα προς τους στρατηγούς της ΕΛ.ΑΣ. τους οποίους κάλεσε χθες στο γραφείο του για να του δώσουν εξηγήσεις.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε έρευνα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. για να βρεθούν οι αστυνομικοί που ξεπέρασαν τα όρια. Τρία είναι τα κρούσματα βίας που εξόργισαν τον υπουργό. 

Το πρώτο καταγράφηκε σε βίντεο στο Βόλο από τη «Θεσσαλία Tv». Άνδρας των ΜΑΤ εμφανίζεται να σπάει με την ασπίδα του παράθυρο σταθμευμένου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πορείας της 6ης Δεκέμβρη. Χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο λόγος χτυπάει κατ’ εξακολούθηση το τζάμι μέχρι που το καταστρέφει.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε βίντεο που γυρίστηκε στα Εξάρχεια, όπου άνδρας των ΜΑΤ απαθανατίστηκε να σέρνει έναν ανήλικο προσαχθέντα για αρκετά μέτρα στην άσφαλτο. Το τρίτο κρούσμα έγινε κατά τη διάρκεια της πορείας στην Αθήνα, όπου στην οδό Πανεπιστημίου αστυνομικοί φέρονται να χτύπησαν με γκλοπ διαδηλωτές και φωτορεπόρτερ.

Πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο κ. Τόσκας έχει δώσει σαφείς εντολές προς τους στρατηγούς ότι θέλει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να εντοπιστούν οι αστυνομικοί αυτοί και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA