Κύκλωμα πορνείας στη Χαλκίδα: Χειροπέδες σε αστυνομικό και ειδικό φρουρό, αναζητούνται άλλοι δύο - Tα ερωτικά ραντεβού στα ξενοδοχεία της πόλης! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κύκλωμα πορνείας στη Χαλκίδα: Χειροπέδες σε αστυνομικό και ειδικό φρουρό, αναζητούνται άλλοι δύο - Tα ερωτικά ραντεβού στα ξενοδοχεία της πόλης!

Κύκλωμα πορνείας στη Χαλκίδα: Χειροπέδες σε αστυνομικό και ειδικό φρουρό, αναζητούνται άλλοι δύο - Tα ερωτικά ραντεβού στα ξενοδοχεία της πόλης!
Νέα μεγάλη επιτυχία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων - Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών, σε περιοχές της Αττικής και της Χαλκίδας.
 
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 46, 50 και 65 ετών καθώς και Ειδικός Φρουρός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται Υπαστυνόμος και δυο άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.
 
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, των παραβάσεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της παράβαση καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
 
Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διακριβώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2014, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και επιμέρους ρόλους, ενώ δραστηριοποιούταν συστηματικά στη διακίνηση λαθραίων ποτών και στην έκδοση αλλοδαπών γυναικών.
 
Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση είχε ο 50χρονος ημεδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης για τη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις.
 
Επιπλέον, ο 50χρονος, μαζί με έναν από τους δυο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, τα οποία πραγματοποιούταν σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.
 
Επιπλέον, όπως προέκυψε, ο 65χρονος ημεδαπός συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο κατάστημα - μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντα Ειδικού Φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού του κυκλώματος, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση διαμεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.
 
Επιπλέον, πρόεκυψε και εμπλοκή Υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον Ειδικό Φρουρό, καθώς, προ έτους περίπου, κατά το χρόνο που εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητες του.
 
Σε έρευνα στην οικία και το οχήματα του 46χρονου, καθώς και σε φορτηγό που βρισκόταν έξω από την οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 
-4 σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών,
 
-18 συνολικά πλαστικά μπουκάλια, που περιείχαν υγρό αγνώστου συστάσεως,
 
-πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων, καθώς και μία ατζέντα με σημειώσεις, που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και παραλήπτες αυτών,
 
-δελτίο ταυτότητας του 46χρονου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια,
 
-12 συσκευές κινητών τηλεφώνων και
 
-72 χάρτινα κιβώτια, στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.
 
Σε έρευνα στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο όχημα του 31χρονου Ειδικού Φρουρού, βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.
 
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA