Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Χαλκίδα: Ο Χρήστος Παγώνης έψαλε το «Πάτερ Ημών» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Χαλκίδα: Ο Χρήστος Παγώνης έψαλε το «Πάτερ Ημών» (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 20 Μαρτίου 2016, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου...

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου Αρχιμ. Αχιλλίου Τσούτσουρα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Αχίλλιος, αναφερθείς στον πλούτο της ορθόδοξης θεολογίας και με αφορμή την διδασκαλία του νηπτικού πατέρα Αγίου Νικήτα του Στηθάτου, αναφέρθηκε στο πώς ο κάθε χριστιανός, ζώντας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, μπορεί να διέλθει τα τρία στάδια της πνευματικής κλίμακας: κάθαρση – φωτισμό και θέωση.
Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ο οποίος ανέγνωσε, κατά την παράδοση, το Σύμβολο της Πίστεως, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», ο νέος Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, Δημήτριος Κυριτσόπουλος, εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, εν συντομία, στη θέση του Επισκόπου στην Εκκλησία, και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA