Δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα για τους ανασφάλιστους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δωρεάν περίθαλψη και φάρμακα για τους ανασφάλιστους!

Τη δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, ελαχιστοποιώντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)...
 

Οι ανασφάλιστοι πολίτες μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους και χωρίς καμία άλλη διαδικασία θα δικαιούνται ισότιμης πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως και οι ασφαλισμένοι.

Οι παροχές που διασφαλίζει η ΚΥΑ είναι ισότιμες με τον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ, καθώς προβλέπει υπηρεσία νοσηλείας, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικά βοηθήματα κλπ.

Επίσης, καταργούνται οι τριμελείς επιτροπές, καθώς και κάθε οικονομική επιβάρυνση για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Χωρίς καμία συμμετοχή στη δαπάνη θα μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα από την 1η Ιουνίου 2016 οι ανασφάλιστοι με πολύ χαμηλό εισόδημα, καθώς και οι πρόσφυγες και όσοι έχουν ζητήσει να τους δοθεί άδεια διαμονής στη χώρα. 

Ο ΕΟΠΥΥ –που αναλαμβάνει το κόστος για όλη τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων και των αλλοδαπών– θα καλείται να πληρώσει μερικώς για επείγουσα νοσηλεία ατόμων μη καλυπτομένων από ταμεία, ακόμα και εάν έχουν ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA