Στερεά Ελλάδα: Πιάστηκε λευκός καρχαρίας στο Μαλιακό (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στερεά Ελλάδα: Πιάστηκε λευκός καρχαρίας στο Μαλιακό (ΦΩΤΟ)

Χαμός με τον λευκό καρχαρία που έπιασε Στυλιδιώτης ψαράς ανοιχτά της Αγίας Τριάδας... 
 
Click for more: Πανικός στη Χαλκίδα: Ψάρι – τέρας σκόρπισε τον τρόμο στη παραλία Καλάμια - Έτρεχαν να βγουν απο τη θάλασσα οι λουόμενοι (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Ζυγίζει 100 κιλά, έχει μήκος 2,5 περίπου μέτρα και πιάστηκε κοντά στην Αγία Τριάδα.

Ο Στυλιδιώτης ψαράς έχει ξαναπιάσει παλιότερα "Σπρίλλιος", όπως αλλιώς ο ονομάζεται ο λευκός καρχαρίας, αλλά αυτή τη φορά έγινε θέμα συζήτησης στο facebook, όπου οι παρακάτω φωτογραφίες κεντρίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Ο λευκός καρχαρίας γνωστός και ως σπρίλλιος, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και βάρους μεγαλύτερου των τριών τόνων.

Μπορεί να ζήσει πάνω από 30 χρόνια. Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο γνωστό αρπακτικό ψάρι και είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς των θαλάσσιων θηλαστικών ενώ η ταχύτητα που αναπτύσσει στην κολύμβηση μπορεί να φτάσει τα 56 χλμ/ώρα.

Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, ερχόμενος πρώτος στην καταγραφή θανάσιμων επιθέσεων σε ανθρώπους.

Πληροφορίες: stilida.com - newsit.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA