Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Βάρνας Νικολάι Ιορντανόβ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Το Επιμελητήριο Ευβοίας επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Βάρνας Νικολάι Ιορντανόβ

Ο εκ των Αντιδημάρχων Βάρνας κος Νικολάι Ιορντανόβ συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Χαλκίδας κο Γεώργιο Μπαντούνα και ομάδα επιχειρηματιών, επισκέφτηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, το Επιμελητήριο Ευβοίας και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης του Φορέα...

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σπυρίδων Κουτσαύτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κος Ιωάννης Σταθόπουλος και η Γενική Γραμματέας κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη.

Η συνομιλία έγινε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα και επικεντρώθηκε στην δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, επεκτάθηκε ωστόσο και σε άλλα θέματα πολυμορφικών συνεργασιών και δράσεων που θα ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο πόλεων. Προτεραιότητα επίσης δόθηκε στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Χαρακτηριστικό των θετικών προθέσεων είναι ότι στην τοποθέτηση του ο κος Νικολάι Ιορντανόβ - σημειώνοντας ότι το λιμάνι της Βάρνας είναι το μεγαλύτερο της χώρας και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Μαύρη Θάλασσα, με πολύ έντονη δραστηριότητα στην παγκόσμια κίνηση προϊόντων - μετέφερε το έντονο ενδιαφέρον της πόλης της Βάρνας για την εμπορική θαλάσσια διασύνδεση της με την Χαλκίδα.

Στην συζήτηση τέθηκαν συγκεκριμένα θέματα τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα με σκοπό την δημιουργία των καταλλήλων συνθηκών για την πραγματοποίηση διμερών συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστικε να δρομολογηθεί στο επόμενο διάστημα η διαδικασία αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων των δυο πόλεων και ταυτόχρονα η σύσταση πρωτοκόλλου συνεργασίας τους, ώστε να ξεκινήσει σε οργανωμένη και συντονισμένη βάση η πρωτοβουλία για την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων και επιχειρηματικών συνεργασιών.

Σε πρώτη φάση ήδη αποφασίστηκε, η διοργάνωση εμπορικής αποστολής επιλεγμένων επιχειρηματιών της Βάρνας στην πόλη της Χαλκίδας, με την υλοποίηση κατ΄ ιδίαν συναντήσεων εξωστρεφών και εν δυνάμει εξωστρεφών τοπικών επιχειρήσεων, ως πρώτο βήμα παρουσίασης του Επενδυτικού και Επιχειρηματικού Προφίλ της Εύβοιας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων της.

Από πλευράς Επιμελητηρίου ο Αντιπρόεδρος κ. Σπ. Κουτσαύτης, τονίζοντας ότι διαβλέπει πολύ θετικές τις προοπτικές επιχειρηματικών συνεργασιών που μπορούν να αναπτυχτούν ανάμεσα στους επαγγελματίες των δυο πόλεων, δεσμεύτηκε ότι το Επιμελητήριο Εύβοιας θα σταθεί αρωγός, θα συμμετάσχει και θα στηρίξει έμπρακτα κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που θα ενισχύσει την τοπική ανάπτυξη και θα συντελέσει στην περαιτέρω εξωστρέφεια των επιχειρήσεων του Νομού.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν ότι δεν επρόκειτο απλά για μία εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά για μία ουσιαστική συνάντηση που φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την έναρξη διμερών σχέσεων των δυο πόλεων σε διάφορα επίπεδα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA