Χαλκίδα: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Χαλκίδα: Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Ευβοέων Αγίων

Ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, οι εκδηλώσεις για την Εορτή των Τοπικών Αγίων της Εύβοιας και των Νήσων των Βορείων Σποράδων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στη Χαλκίδα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου...

Την Τετάρτη το απόγευμα, όπως έχει καθιερωθεί κατά τα τελευταία έτη, έλαβε χώρα ηυποδοχή των Ιερών Λειψάνων αρκετών εκ των Ευβοέων Αγίων, τα οποία διαφυλάσσονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους στην Ιερά Μητρόπολη, σε Ενορίες και σε Ιερές Μονές, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, με την συμμετοχή των χριστιανών και το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων.

Στη συνέχεια ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Πόλεως Χαλκίδος και των Περιχώρων, στον οποίον κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού έλαβε χώρα και η Χειροθεσία τριών νέων Αναγνωστών, του κ. Ευθυμίου Γιαννούλη, ο οποίος βοηθά στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, του κ. Γεωργίου Ζιαζιά,Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού και του κ. Σωτηρίου Λέκκα, μαθητού Λυκείου, ιερόπαιδος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Μικρά Αγρυπνία, η οποία έληξε την 1η νυκτερινή, με την συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών.

Τα Ιερά Λείψανα των Ευβοέων Αγίων θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου, οπότε είναι και η κυριώνυμη ημέρα της Εορτής των Ευβοέων Αγίων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ