Μαντούδι: Ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για ηχητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μαντούδι: Ο δήμαρχος Χρήστος Καλυβιώτης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για ηχητικό βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο!

Ο δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Χρήστος Καλυβιώτης έκανε γνωστό μέσω της επιστολής που εξέδωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον των υπευθύνων που δημοσίευσαν και αναπαρήγαγαν ένα ηχητικό βίντεο μέσω διαδικτύου, το οποίο, όπως λέει αποτελεί προϊόν υποκλοπής με δόλιες προθέσεις κατά της προσωπικότητας και του θεσμού του Δημάρχου και στοιχειοθετεί τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας κατ’ άρθρον 370 ΑΠΚ και της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου τελούμενη κατ’ άρθρον 363 ΠΚ.

Δείτε αυτούσια την επιστολή του δημάρχου προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας:

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της αναφερόμενης στο θέμα πρόσκλησής σας για κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας γνωρίζω τα κατωτέρω:

Έχετε υποβαθμίσει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και το απασχολείτε με θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του, ενώ αντιθέτως παραβλέπετε τα σοβαρά θέματα του Δήμου αρμοδιότητας του Δ.Σ.

Θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν τη λειτουργία του Δήμου, τα αγνοείτε συστηματικά προβάλλοντας τις προσωπικές, πολιτικές σας σκοπιμότητες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προθέσεών σας είναι ότι δεν επαναφέρατε στο Δ.Σ τα σοβαρά θέματα της σκόπιμα ματαιωθείσης συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 23/05/2016, λόγω έλλειψης απαρτίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή ζημία εις βάρος του Δήμου και των δημοτών και να αγνοηθούν με προκλητικό τρόπο οι ενδιαφερόμενοι για τις υποθέσεις τους πολίτες που προσήλθαν στη συνεδρίαση.

Δεν μου επιτρέπεται να συμμετέχω σε τέτοιου είδους αθλιότητες, που προάγετε εδώ και πολύ καιρό, με αποκορύφωμα την ανωτέρω πρόσκληση.

Τέτοιες ενέργειές σας και παραλήψεις υποβαθμίζουν προκλητικά το Δημοτικό Συμβούλιο και θίγουν άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου και κυρίως των πολιτών.

Με τη στάση των δεκατεσσάρων Δημοτικών Συμβούλων, που υιοθετείτε και προάγετε, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει εκτραπεί από τις αρμοδιότητές του. Εσείς και οι 14 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχετε αυτοχρηστεί ελεγκτές, δικαστές και εισαγγελείς. Το θέμα των πυροφυλάκων έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει δρομολογηθεί διοικητικά και δικαστικά από τις αρμόδιες αρχές. Ο χαρακτηρισμός της συνεδρίασης ως κατεπείγουσας ουδεμία σχέση έχει με το «κατεπείγον», όπως προβλέπεται από το νόμο, αλλά είναι δείγμα των σκόπιμων προθέσεών σας.

Μη έχοντας άλλη επιλογή, το λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές για την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών.

Όσον αφορά το ηχητικό υλικό, το οποίο λήφθηκε παράνομα, με αθέμιτα μέσα και αναπαρήχθη στα ηλεκτρονικά και έντυπα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αποτελεί προϊόν υποκλοπής με δόλιες προθέσεις κατά της προσωπικότητας και του θεσμού του Δημάρχου και στοιχειοθετεί τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της προφορικής συνομιλίας κατ’ άρθρον 370 ΑΠΚ και της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του τύπου τελούμενη κατ’ άρθρον 363 ΠΚ.

Για τα ανωτέρω αδικήματα, έχω ήδη ενεργήσει τα δέοντα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων. Σημειωτέον, η υπόθεση αυτή των πυροφυλάκων δεν έχει βλάψει το Δήμο ούτε και τον ζημίωσε οικονομικά στο παραμικρό. Η παρούσα να αναγνωστεί κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA