Νεκρός και δεύτερος δασοπυροσβέστης στην Κύπρο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Νεκρός και δεύτερος δασοπυροσβέστης στην Κύπρο!

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κύπρο - Υπέκυψε στα τραύματά του δασοπυροσβέστης που είχε τραυματιστεί όταν το βυτιοφόρο στο οποίο επέβαινε ανατράπηκε...

Ο δασοπυροσβέστης κατέληξε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά την γιγαντιαία επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης πρόκειται για έναν 44χρονο ο οποίος έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά από το χθεσινό δυστύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχασε τη ζωή του και ο 49χρονος συνάδελφός του.

Η φωτιά που ξέσπασε στους πρόποδες του Τροόδους συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνα Νικολάου, σήμερα αναμένονται εναέρια μέσα από Ισραήλ, Ελλάδα και από ευρωπαϊκές χώρες που ανταποκρίνονται στο αίτημα που υπέβαλε η Κύπρος στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για βοήθεια.

Οι διευθυντές της Πυροσβεστικής και του Τμήματος Δασών δήλωσαν ότι πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών τόσο σε έκταση όσο και σε μέγεθος καταστροφής. Η πυρκαγιά έχει αποτεφρώσει περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους .Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται και για τον λόγο ότι η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί ρεύματα αέρος.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί κοινότητες, που γειτνιάζουν με το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA