Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε για το ζήτημα της παραχώρησης παράκτιων περιοχών στους Δήμους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μίλησε για το ζήτημα της παραχώρησης παράκτιων περιοχών στους Δήμους

«Σύντομα θα δοθεί γραπτή απάντηση προς τις οικολογικές οργανώσεις σχετικά με την παραχώρηση προστατευόμενων παράκτιων περιοχών προς εκμετάλλευση από Δήμους και ιδιώτες, ανέφερε στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τους Ανδρέα Παπασταματίου και Έλενα Καραγιάννη που μεταδίδεται από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης...

«Για πρώτη φορά φέτος», υπογράμμισε ο Γ. Τσιρώνης, «αναρτήσαμε στη σελίδα μας από τον Φεβρουάριο τις παραλίες με θετική γνωμοδότηση, ώστε να μπορέσουν έγκαιρα οι οικολογικές οργανώσεις να καταγγείλουν τυχόν παραβάσεις». «Επίσης στείλαμε οδηγίες στο αρμόδιο για την παραχώρηση υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασφαλίσουμε τον τρόπο αδειοδότησης στους Δήμους». 
 
«Από εκεί και πέρα», εξήγησε ο υπουργός, «δεν μπορώ να κάνω δίκη προθέσεων για την ορθή ή όχι χρήση από ξενοδόχους ή Δήμους, δεδομένου ότι ο έλεγχος γίνεται από 14 ελεγκτές σε όλη τη χώρα, οι οποίοι φυσικά δεν επαρκούν καθώς χρειάζεται ένας άρτιος εποπτικός μηχανισμός».

Ερωτηθείς για την ψήφιση της διάταξης για τις εξωχώριες εταιρείες, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι: «η προηγούμενη διάταξη ήταν καλή και αυστηρή ενώ η τωρινή, που προβλέπει την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε τέτοιες εταιρείες, είναι υπερβολική». «Αλλά η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο υπουργός, «όπως έστρωσε θα κοιμηθεί».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ