Στο έλεος της κακοκαιρίας “παραδόθηκε” η Αρκαδία (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Στο έλεος της κακοκαιρίας “παραδόθηκε” η Αρκαδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Κακοκαιρία «σαρώνει» την Αρκαδία. Έντονη βροχόπτωση στα ορεινά, πλημμύρισαν ισόγεια στην Τρίπολη, όπου υπάρχει και διακοπή ρεύματος ενώ στην Τεγέα το χαλάζι δημιούργησε προβλήματα σε καλλιέργειες... 

ΒΙΝΤΕΟ
Παράλληλα έκλεισε η εθνική οδός Τρίπολης - Σπάρτης στο ύψος της Μανθυρέας από συσσώρευση υδάτων, ενώ καθαρίστηκε ο αυτοκινητόδρομος μετά την σήραγγα Ραψομμάτη και η κυκλοφορία από και προς την Καλαμάτα αποκαθίσταται σταδιακά.

Στην Μεγαλόπολη η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 12 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους που εγκλωβίστηκαν σε ισόγεια σπίτια στην πόλη και στο χωριό Περιβόλια. Το ύψος του νερού έφτασε το ένα μέτρο μέσα σε ισόγειο σπιτιού στην πολη.

Την κατάσταση αλλά και τον τρόπο συντονισμού για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας σε πληγέντες εξέτασαν σε σύσκεψη στη Μεγαλόπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιόνης, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην Μεγαλόπολη σε εβδομήντα σπίτια έγινε άντληση υδάτων ενώ οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ξεπέρασαν τις 140. Σε επιφυλακή βρίσκεται και το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, καθώς τα νερά στην γέφυρα της Μπαρμπουτσάνας έχουν περάσει από πάνω και απειλείται το ορυχείο της Θωκνίας.

Πληροφορίες: Arkadia

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA