Βόρεια Εύβοια: Άρπαζαν μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Συνελήφθησαν δυο άτομα, αναζητείται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Βόρεια Εύβοια: Άρπαζαν μπαταρίες από κεραίες κινητής τηλεφωνίας - Συνελήφθησαν δυο άτομα, αναζητείται ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας και μεθοδικής – συνδυαστικής αξιολόγησης και αξιοποίησης των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών συσσωρευτών, από σταθμούς βάσης κεραιών, εταιρειών παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν το Σάββατο (04-06-2016) μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε περιοχές της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, ένα από τα μέλη της ομάδας, 15χρονος ημεδαπός και ένας 22χρονος, ιδιοκτήτης μάνδρας συλλογής παλαιών μετάλλων (σκραπ), ενώ αναζητούνται δύο ακόμη μέλη της ομάδας, ένας 42χρονος ημεδαπός και ένας άγνωστος συνεργός τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, δομημένη εγκληματική ομάδα, με αποκλειστικό σκοπό την αφαίρεση συσσωρευτών από σταθμούς βάσεων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της ομάδας, δρούσαν πάντα βάσει οργανωμένου σχεδίου, υπό την καθοδήγηση & την εποπτεία του 42χρονου, ο οποίος φέρεται ότι είχε το ρόλο του «αρχηγού».

Ειδικότερα, οι δράστες κινούμενοι κυρίως με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 42χρονου, αλλά και με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντόπιζαν τις θέσεις που ήταν εγκατεστημένοι οι σταθμοί βάσης των κεραιών, παραβίαζαν με αιχμηρά αντικείμενα τους οικίσκους μέσα στους οποίους ήταν τοποθετημένοι οι συσσωρευτές και αφού τους αφαιρούσαν, αποχωρούσαν από το σημείο, χρησιμοποιώντας δευτερεύοντες οδικές αρτηρίες (αγροτικούς & δασικούς δρόμους).

Ακολούθως και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψή τους, σε ενδεχόμενο ελέγχου από τις Διωκτικές Αρχές, απέκρυβαν αρχικά τη λεία τους σε αγροτικές περιοχές, πριν προβούν στη διαδικασία μεταφοράς της, στο τελικό σημείο πώλησης.

Συνολικά από την πρόοδο της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά οκτώ κλοπές και μία απόπειρα κλοπής συσσωρευτών, το χρονικό διάστημα από 12-02 έως και 03-06-2016, σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας (Ιστιαία, Αιδηψός & Λίμνη).

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει τουλάχιστον εκατό (100) συσσωρευτές κεραιών κινητής τηλεφωνίας, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις (10.000) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, που εντοπίσθηκαν σε θαμνώδη έκταση, όμορη με τη μάντρα συλλογής μετάλλων του 22χρονου, καθώς και σε αγροτική περιοχή της Ιστιαίας.

Η έρευνα από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας, να διακριβωθεί πλήρως η σύνθεσή της, καθώς και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, όπου παραπέμθηκαν προκειμένου να απολογηθούν στην κα Ανακρίτρια Χαλκίδας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ