Δείτε τι θα γίνει την Δευτέρα στα Δικαστήρια της Χαλκίδας! Ποιοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Δείτε τι θα γίνει την Δευτέρα στα Δικαστήρια της Χαλκίδας! Ποιοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο!

Συλλαλητήριο στα Δικαστήρια Χαλκίδας θα πραγματοποιήσει το πρωί της Δευτέρας (29-08-2016) το Σωματείο Εργαζομένων των επιχειρήσεων Ζούρα...

Δείτε τι αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου γίνεται ο πλειστηριασμός του πτηνοσφαγείου πρώην αφοί Λειβαδίτη στην Τανάγρα και ενώ τα δικαστήρια δεν δικάζουν (από 1 έως 31 Αυγούστου, βάση νόμου, είναι περίοδος δικαστικών διακοπών!!!). Οι διαδικασίες αποδεικνύουν ότι υπήρχε σχέδιο σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων για να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους οι βιομήχανοι της πτηνοτροφείας. Αξιοποιήθηκε το αντεργατικό οπλοστάσιο ενώ από πολλά σημεία των διαδικασιών φαίνεται ότι υπήρχε και «μπάρμπας στην Κορώνη».

Στις πλάτες μας κέρδιζαν και τώρα προσδοκούν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα οι Λειβαδίτης – Ζούρας – Νιτσιάκος όπως ακριβώς κερδίζουν και όλοι οι βιομήχανοι.

Την συγκεκριμένη ημέρα, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, έξω από τα κλειστά δικαστήρια που ανοίγουν για τα συμφέροντα των βιομηχάνων, πραγματοποιούμε συγκέντρωση συνεχίζοντας να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματά μας:

• Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, όλοι οι συνάδελφοι να γυρίσουν στα πόστα τους, με τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει ανεξάρτητα ποιος θα προκύψει ως εργοδότης από τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται εδώ και πολύ καιρό.

• Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, μέσα σε αυτούς και του προέδρου του παραρτήματος Έβρου του επιχειρησιακού μας σωματείου.

• Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία.

• Υπογραφή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που προβλέπει αυξήσεις 10% σε δύο δόσεις (5 + 5).

• Ικανοποίηση όλων των ιδιαίτερων αιτημάτων για κάθε τμήμα.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το σχέδιο νόμου.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού να στηρίξουν την κινητοποίησή μας, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους, πρώτα και κύρια καλούμε στη συγκέντρωσή μας τη Δευτέρα το πρωί στις 8 έξω από τα δικαστήρια στη Χαλκίδα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA